Balaban köfte tarifi
Eskişehir'in muhteşem lezzetlerinden biri olan*balaban köftetarifini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde kolayca yapabileceğiniz balaban köfte, tüm kebapları size unutturacak. Pideli köfteyi sevenler, balaban köfteye bayılacak. İşte*balaban köfte tarifi...* Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Domates sosu için:
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1/2 yemek kaşığı tereyağ*
-1 çay kaşığı toz şeker
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 su bardağı su
Köfte için:
-500 gram dana kıyma
-1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
-1,5 çay kaşığı tuz
-1,5 çay kaşığı karabiber
-2 adet soğan
Üzeri için:
-1 su bardağ yoğurt*
-4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
-2 adet tırnak pide (küp doğranmış)
-1 su bardağı et suyu (pidelerin üzerine dökmek için
-2 adet biber
-1 adet tdomates*
Nasıl yapılır?*
-Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
-Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.*
-Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin*
-Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
-Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.
-Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.
-Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.*
-Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.
Alıntı |