Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2019, 16:41   #3
Çevrimdışı
Tanem
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağlayan Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler
Kek İçin

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt (Küçük çay bardağı kullandım)
1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ (Küçük çay bardağı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 su bardağı un
Keki Islatmak İçin

1, 5 su bardağı süt
Kremşanti İçin

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sos İçin

1 paket toz çikolata sos
2, 5 su bardağı süt (Paketin üzerindeki ölçüye göre)
1 paket bitter çikolata ( 70 gr )
Şahane Ağlayan Pasta (Pratik Ve Bol Çikolatalı Sosuyla) Tarifi Yapılışı
Muhteşem, pratik ve çok hafif bir ağlayan pasta yapmak isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli😍😍😍😋😋😋🤗🤗🤗👍🏻👍🏻👍🏻

Gelelim tarife, öncelikle kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
Üzerine süt ve sıvı yağ ( yada zeytinyağı) ekleyip tamamen karışana kadar tekrar çırpıyoruz ve üzerine eleyerek kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırıyoruz ve tereyağı ile hafif yağladığımız fırın kabına döküp önceden 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Un miktarı değişebileceği için unu kontrollü eklemek gerekiyor ve kekin yumuşak olması için hamur çok katı olmamalı.
Pişirme süresi her fırına göre değişiklik gösterebilir bu yüzden pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız, kekin yumuşak olması için çok fazla pişirip kurutmamak gerekiyor.
Pişen keki kürdanla kontrol ederek fırından alıyoruz ve kurumaması için üzerini bir bezle kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Kek soğurken kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırparak hazırlıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Çikolata sosu için, tencereye üzerindeki tarife göre süt ve toz çikolata sosu ekleyerek ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve üzerine çikolata parçalarını ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırarak soğuması için bir kenara alıyoruz.
Çikolata sosun üzerinin kabuk tutmaması için streç filmle üzerini kapatıyoruz.
Kek tamamen soğuyunca üzerine, her yerine eşit olacak şekilde soğuk sütü döküyoruz ve birkaç dakika sütünü çektikten sonra kremşantiyi üzerine döküp yayıyoruz ve üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kek buzdolabında 1 saat kadar dinlenip çikolata sos tamamen soğuyunca kekin üzerine dökerek her yerine eşit şekilde yayıyoruz ve tekrar üzerini kapatarak dinlenmesi için buzdolabına bırakıyoruz.
Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirmelisiniz, akşamdan yaparsanız ertesi gün çok daha güzel oluyor. Dinlenen pastayı dilimleyerek istediğimiz şekilde süsleyip servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍😍😍😋😋😋🤗🤗🤗👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver