Kaşarlı Pırasalı Börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 adet yufka
Yarım kilo pırasa
100 gram kaşar peyniri
50 gram beyaz peynir
Zeytin yağı
Tereyağı
Karabiber
SOSU İÇİN;
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3 adet yumurta
Kaşarlı Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytin yağında kavurun.Kavrulan pırasaya 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.Karabiberini ve tuzunu ekleyin.
Ocağın altını kapatıp, kaşar peynirini rendeleyin.Beyaz peynirini ekleyin.Yufkaları tepsiye yerleştirin.Orta yerine gelince harcını koyun.Kalan yufkayı üzerine didikleyin.Böreğinizi nasıl bölmek istiyorsanız, öyle bölün.Kesilen böreğin sosunu karıştırıp dökün.Kesmemizin sebebi sosun içerisine işlemesi için.Üzerine çörek otu ve kırmızı biber döküp;fırına verin.250 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişirin. Dip Not: Tarifin Orjinali budur Lakin mutfağı seven değerli hanımefendilere kısa bir bir ğüf noktası sunmak isterim,belki bilmiyen vardır.Yufkanın içerisine sürülen harçı Un,Su ya da soda, zeytinyağı ve yumurta sarısı ile çırparak hazırlarsanız böreğiniz daha çıtır ve lezzetli olacaktır.Keza aynı harcı üzerinede sürebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|