@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlgisizlik için bile olsa konuşulmalı, konuşmakla sonuç alınamıyorsa ilişki uzmanlarından veya psikologlardan destek alınmalı. Doğru cümlelerle ikna edilemeyecek insan olduğunu pek düşünmüyorum ben. Esaretin Bedeli filminde esaret altındaki mahkumların bir süre sonra oranın dışında yaşayamayacaklarına inandığı ve çıktıklarında da intihar ettikleri konu edilmiş. Sürekli telefonuyla uğraşan, sabah uyanduğında ilk iş telefona bakmak olan insanlar da telefonun esiri olmuş insanlardır. Sorunu anlamaya çalışmadan terketmek, kavga ederek çözüm aramak, telefonunu kurcalamak doğru bir yol değildir. Tanıdıklarımızı bu esaretten kurtarabilmek için elimizden gelenin en iyisni yapmalıyız. İlgisizliğini kabul edip ondan vazgeçmek en kolayı. Anlayışlı ve sabırlı olmak gerektiğine inanıyorum ben. Grip olduğu için hiç bir arkadaşımızı hayatımızdan silmiyorsak nomofobi olduğu içinde eşlerimizden boşanmamalıyız. Tabi bu anlamda eğitimler verilmesi gerektiğine de inanıyorum. Oranlar azımsanacak gibi değil.