Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2019, 14:33   #105
Çevrimiçi
Beatrice
Arayüz Sorumlusu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Fırında Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

8 adet tavuk baget

Marine Etmek için;
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı bal
2 diş sarımsak
3 dal biberiye
5 dal taze kekik

Pişirme torbası

Arpa Şehriye Pilavı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
1 dal taze biberiye

Yapılışı:

Tavukları ve marine malzemelerini bir kapta iyice karıştırın.
Üzerini streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Fırın poşetine koyduğunuz tavukları 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
Arpa şehriyeyi yağda renk değiştirene kadar kavurun.
Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerini maydonoz ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver