Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye'nin en özgün ve en lezzetli mutfaklarından biri Adana'ya ait. Adana mutfağı ülkemizde et ve kebap kültürünün en iyi temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Medeniyetlerin beşiği olması ile farklı kültürlerden de izler taşıyan Adana mutfağında birbirinden lezzetli yemeklerin yanında baharat kullanımı da yaygın. Dünyaya nam salmış lezzetleri ile Adana'ya yolunuz düşerse bu damak çatlatan tarifleri mutlaka tadın. İşte Adana mutfağının öne çıkan yemekleri...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Adana Kebap
Koyun etinden yapılan Adana kebap, kuyruk yağı ve kırmızı biber ile harmanlanıyor. Sumak, yeşillik ve salata ile servis edilen Adana kebap mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yüksük Çorbası
Mantı çorbası olarak da bilinen bu enfes çorba, mantı, nar ekşisi, biber salçası ve nane ile birlikte harmanlanarak hazırlanıyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Analı Kızlı
Analı kuzulu olarak da bilinen bu yöresel yemek, kıyma ve bulgurun hamur şekline getirilerek içerisine kıyma gibi malzemeler konulması ile elde edilir. Bu top hamurların içerisine misket köfte veya küçük hamur topları da ilave edilerek salça içerisinde pişirilir ve servis edilir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bici Bici
Bahar ve yaz aylarında Adana yöresinde sevilerek tüketilen tatlıların başında gelen bici bici, şerbet, nişasta ve pudra şekeri ile rendelenmiş buz karışımından oluşuyor. Serinletici bir tatlı olan bici bici, Adana dışında Akdeniz bölgelerine de yayılmış bir tarif olarak dikkat çekiyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şırdan
Adana'da çokça tüketilen şırdan sakatat yemeklerinin en sevilenleri arasında. Kuzunun mide kısmından hazırlanan ve içine pirinç doldurulan bu dolma tipi yemek Adana'nın medar-ı iftiharlarından biri.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kırkkat
Şırdan benzeri bir başka sakatat yemeği olan kırkkatın ne olduğu aslında adından da anlaşılabiliyor. Yine bir tür dolma ama hayvanın sarıldığı bölgesi daha kalın olduğu için şırdana nazaran biraz daha sert oluyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Misis Ayranı
Kebabın yanında en iyi ne gider? Tabii ki ayran! Hele ki böyle krema gibi kıvamlısı olursa...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçli Köfte
İçli köftenin sahibi çoktur ama Adana'nınki haşlama oluşuyla diğerlerinden ayrılır. Hele şöyle ısırdığında yağı damladı mıydı...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aşlama
Meyan kökünden yapılan bir değişik içecektir. Özellikle yaz aylarında Adana'nın sıcağını kesmeye birebirdir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karakuş Tatlısı
Hamurun içine cevizi sarmışlar, sonra da bol yağda haşlamışlar. Üzerine de cısss diye soğuk şerbeti boşaltmışlar. Eh bu kadar yedikten sonra bir tatlıyı hak ettik değil mi?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kaz Başı
Kaz demişken kaz başından bahsetmemek olmaz. Her kuzuda sadece 150 gram kadar bulunan özel bir etten yapılan bu yemeğin tadına doyum olmuyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kaynar
Bir nevi lohusa şerbeti olan kaynarı kış aylarında hastayken içtiğinizde 'dipçik gibi' olabilirsiniz, öyle de şifalıdır. Aklınızın bir köşesinde olsun.
aLINTI