Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2018, 02:41   #62
Çevrimdışı
Kitapella
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : stonecypher (Oguzhan)




stonecypher Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eksik olma sinancim, iyi dileklerin ve uyarin icin tesekkur ederim. bazi seyler eskisi gibi olamayacak tabi, rahat olabilirsin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.








vay benim deli yegenim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
hayirsizsin hayirsiz, gel de yine beylerbeyin de balik yiyelim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.








sizden bekledigim derinlikte bir yorum, yeterince tanimadigim icin de vardiginiz kani hakkinda fikir yurutemedim. elestiriye acik birisiyimdir.


Öncelikle bahsettiğiniz sitelerin algoritması hakkında fikrim olmadığını belirtmek isterim. Bu forumda okuduğum ilk “söyleşi” ve okuduklarımdan gözlemlediğim kadarıyla eleştiride bulunacağım. Çok erken yaşlarda sosyal medyanın ilk ayağıyla tanışmanızı eleştirecek değilim tabi. Doğru buluyor muyum? Hayır, ama konumuz bu değil.

Benim farkettiğim ve bir arkadaşım nezaretinde ufak çaplı gözlemlediğim kadarıyla bahsi geçen bu siteler (de) yabancı asıllı. Biz Türk vatandaşlarının da kullanması doğal tabiii fakat kendimize göre uyarlamamış olmamıza şaşmadım değil. Yabancı kelimelerin tabanı oluşturmasını geçiyorum, karşılıklı konuşurken bile Türkçe halini söylememek bana çok ağır geldi. Baştan aşağı Türkçe konuşulan bir diyalogun arasında yabancı kelimeleri görmek sinir bozucu. Kitap okuduğunuzu varsayarak anlıyor olmanızı umuyorum. Çevirisi düzgün yapılmamış kitapları okumak ne kadar işkenceyse bu söyleşiyi okumakta o kadar işkence. Gelelim diğer eleştirime.

Sohbet yerleri sosyal medyanın ilk ayağı ve sizler kendi kendinize bir takım simgeler öğreterek burada varlığınızı idame ettirmişsiniz. Fakat bunun yerine bunu ışık olarak tutup instagramı üreterek bir üst kademeye de çıkabilirdiniz. Ama neyi tercih ettiniz? Kalıp sadece aynı döngü içerisinde varolmaya. Türkler olarak ileri götürmeyip niçin elimizdekiyle yetinmeyi kendimize dert ediniyoruz? Neden övüneceğimiz ve gelir elde edeceğimiz işler bizden çıkmıyor. Ben şurada şunu ürettim diyen biriyle hiç karşılaşmamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum açıkcası.

Gördüğümüz şeyleri hayatımıza kopyalamaktansa hem herkesin kullanacağı hem benzerinin olmadığı bir şey yapamıyoruz. Yardım kanalı niçin bitti diye dert edinmek bizlere yetiyor. Her neyse efendim boş bulundum uzattım.

Son olarak: eleştirimin sizlerle veya kişiliklerinizle alakası olmadığını anladığınızı umarım. Haddimi aştımsa kusura bakmayın. Cehaletime verin. İyi geceler.

Dipçe: instagram mecaz anlamda kullanıldı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver