Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 demet ıspanak yaprağı (1/2sb su ile rondo da çekiyoruz)
- Yarım su bardagı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Çikolatalı sos için;
* 80 gr Çikolatayı yarım çay bardağından biraz eksik süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritin ve iri çekilmiş 1 çay bardağı fındık ekleyip karıştırın.
Hazırlanışı;
Ispanakları yıkayıp iyice süzün ve çiğ olarak 1/2 sb su ile robottan geçirin.
Kek için; Yumurtaları ve şekeri rengi değişene kadar iyice çırpalım.
Sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek karıştırın.
Kalıpları katı yap ile yağlayarak, üstte biraz kabarma payı bırakarak kalplarımıza paylaştırın.
170 derece fırında pişirin. (Mutlaka kürdan testi yapalım fırına göre değişir)
Soğuyan keklerin üzerine çikolatalı karışımı boşaltın.
Antep fıstığı serpiştirip damla çikolata ile süsleyerek 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
(UmutSepetim)