yazdığınız kelime Türkçe ise İngilizce karşılığını verir. İngilizce ise Türkçe karşılığını verir.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias Translate {
set %XPass 4,4.4,1 XPass 4,4.
sockopen $+(trans_word*,$1)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
80
sockmark $+(trans_word*,$1) $+(tr/turkce-ingilizce/,$replace($1,Ü,u,ü,u,ç,c,Ç,c,Ö,o,ö,o,Ş,s,ş,s,İ,i,ı,i,ğ,g,Ğ,g)) }
on *:sockopen:trans_word*:{ if $sockerr { echo -ag %Xpass 5 bağlantı sağlanamadı | halt }
sockwrite -tn $sockname GET $+(/,$sock($sockname).mark) HTTP/1.1
sockwrite -tn $sockname User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.102 Safari/537.36
sockwrite -tn $sockname Connection: keep-alive
sockwrite -tn $sockname Host: tureng.com
sockwrite -tn $sockname Content-Type: text/html
sockwrite -tn $sockname $crlf }
on *:sockread:trans_word*:{ var %t:word | sockread %t:word | tokenize 32 $left(%t:word,107)
if *<ul class="suggestion-list">* iswm %t:word { unset %/total:word | echo -ag %XPass 5Hatalı kelime girişi yaptınız. Lütfen kelimeyi kontrol ediniz! | sockclose $sockname | return }
if *<title>Tureng*-*-* iswm %t:word { set %/total:word $addtok(%/total:word,$+(4Kelime:5,$gettok($gettok(%t:word,2,45),1,45)),32) }
if (*<td class="*" lang="*"><a* iswm %t:word) { inc %/count:word 1 | if %/count:word == 2 { set %/total:word $addtok(%/total:word,$+(4Cevirisi:5,$gettok($gettok($remove($replace(%t:word,','),<,>),-1,34),1,47)),32)
echo -ag %XPass $replace(%/total:word,Ü,u,ü,u,ç,c,Ç,c,Ö,o,ö,o,Ş,s,ş,s,İ,i,ı,i,ğ,g) | unset %/count:word | unset %/total:word | sockclose $sockname
}
}
}
Benim gibi Ingilizce merakı olan arkadaşların işine yarayacağını umut ederek yazdım.
Geliştirilebilir. Tabi kaynak site bazı kelimeleri çok anlamlandırdığı için istediğiniz yada beklediğiniz cevabı alamayabilirsiniz. Kaynak site arayışım devam ediyor, fırsat bulursam daha kapsamlısını yazmayı düşünüyorum.