Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2018, 14:10   #1
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haftanın Polemiği: Öğrenci Andı kararı

Danıştay geçtiğimiz günlerde 8 Ekim 2013 tarihinde kaldırılması karar verilen ''Öğrenci Andı'' ile ilgili yeni bir karara vardı. Değerlendirmeleri sonucunda Öğrenci Andı ile ilgili alınan kararı iptal ederek, andın yeniden okutulması gerektiğini vurguladı.

Danıştay aldığı kararla ilgili açıklamasında özellikle eşitlik ilkesinin üzerinde durdu. Açıklamanın bir bölümü ise şöyle:
"İdari istikrar oluşturacak biçimde çok uzun zamandır bütün devlet okullarında ve hatta özel okullarda genç nesillerin anayasal vatandaşlık temelinde aidiyetini güçlendiren ve öğrencilerde değer oluşumuna katkı sunan ve her sabah ders başlamadan önce okutulması şeklinde uygulanan öğrenci andının kaldırılması, ancak bu değişikliği hukuka uygun kılacak bir bilimsel gerekçeye dayanması halinde olanaklıdır. Aksi tutum, idarenin sahip olduğu düzenleme yetkisini ve takdir hakkını hukuka uygun kullanmadığı anlamına gelecektir." denildi.

Danıştay'ın kararının ardından özellikle hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın karara tepki göstermiş, 81 ilde bu konuyla ilgili açıklamalar yapılacağını duyurmuştur.
Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ Danıştay'ın Anayasa ve yasayı alenen çiğnediğini ifade etmiş duruma tepki göstermiştir.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise şu açıklamalarda bulundu:
"Yargı kararları ihtilaf çıkarmaz, ihtilafları giderir. Bunun yolu Anayasaya sadakatten, her organın kendi meşru sınırları içinde kalmasından geçer.
Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz, idarenin yerine geçerek karar veremez. Bir yürütme tasarrufunun bilimsel temelini sorgulamak da yargının anayasal konumunu, kabiliyetini aşar.
Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi'nin öğrenci andına ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır.''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da kararın kesin olmadığı, temyiz yolunun açık olduğu ifade edilmiştir.

Hükümet tarafının bu tepkisine karşılık MHP ve İyi Parti yetkilileri karardan memnun olduklarını açıkça ifade etmişlerdir.
Meral Akşener: ''Türk olmaktan mı doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?'' diye tweet atmıştır.

Bütün bu olanları düşündüğümüzde Danıştay'ın bu kararı gerçekten andımızın okutulması için mi aldığı, yoksa gündemi değiştirmek için atılan bir adım olduğumu sorularını akla getiriyor.
Öte yandan Ak Parti'nin sağ tabandan daha çok oy almak için böyle bir yolu tercih ettiği, daha öncede Kürt oylarını almak için bu kararı verdiklerini, bunun danışıklı dövüş olduğu söyleniyor.

Peki sizce ''Öğrenci Andı'' geri gelmeli mi, kaldırılması doğru muydu? Alınan bu kararla ilgili neler düşünüyorsunuz? Geri gelir mi yoksa bir süre gündemi oyaladıktan sonra tekrardan rafa mı kaldırılır?

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver