Taze patates salatası
Taze patates salatası
Basit birkaç malzeme ile yapabileceğiniz, lezzet ve görsel olarak davet sofralarına çok yakışan salatayı deneyin derim.
Servis:
4-6 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi:
40 dakika
Malzemeler:
1 kg taze patates
10 sap taze soğan, ince olanlardan
7-8 adet acur turşusu
1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı light mayonez
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 lime veya limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı:
Taze patatesleri yıkayıp tencereye alarak üzerlerini 4 parmak aşacak gibi su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20-25 dakika haşlayın (çatal kolay batıyorsa pişmiş demektir).
Haşlanan patateslerin sularını süzüp kabuklarını soyarak dilimleyin ve tamamen soğumaları için kenarda bekletin (7-8 dilimi üzerini süslemek için ayırın).
Taze soğanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra incecik doğrayın (yeşil bölümlerini üzerini süslemek için ayırın).
Turşuları tavla zarı formunda doğrayın.
Tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Servis kasesine geçirip üzerlerini doğranmış soğan ve dilim patateslerle süsleyin. Servis yapana kadar streç film ile kaplayıp buzdolabında saklayın.
Kısa bir not:
Acur turşusu yerine kornişon turşu veya kapari kullanabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|