Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler
6 adet sakız kabağı, ince olanlardan seçin
9 adet şeker domates (renkli domates bulabilirseniz her birinden 3 er adet yeterlidir)
Yarım demet fesleğen, yıkayıp kurutulmuş
5 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 limon kabuğu rendesi
10 adet minik mozzarella
75 gr kavrulmuş ceviz içi (kavurma yöntemini tarif sonuna ekledim)
Sosu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
* Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra fotoğraftaki gibi sebze soyacağı ile şeritler halinde doğrayarak geniş bir kaseye alın. Benim yaptığım gibi tabağı süslemek isterseniz 15-16 tanesini rulo yapıp kenara ayırın.
* Domateslerin her birini drt parçaya kesip çekirdeklerini çıkarın.
* Fesleğenlerin birkaç yaprağını süslemek için ayırın, diğerlerini ince doğrayın.
* Doğranmış domates, fesleğen, kurutulmuş domates, susam ve limon kabuğu rendesini kabaklara ilave edin.
* Sos malzemelerini küçük bir cam kavanoza alıp kapağını sıkıca kapattıktan sonra iyice çalkalayarak salataya ilave edin. İki büyük kaşık yardımıyla sosu salataya iyice yedirin ve servis tabağına aktarın.
* Rulo olarak hazırladığınız kabaklarla tabağın kanarlarını süsleyin. Eğer hemen servis yapmayacaksanız üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
* Servisten hemen önce mozzarella, kavrulmuş ceviz ve fesleğen yapraklarını salatanın üzerine serpiştirin.
Ceviz içi kavurma yöntemi:
*Ceviz içlerini fırın kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirin. 5 dakika önceden 150 derecede fanlı ayarda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra arzu ettiğiniz salatalara garnitür olarak ekleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…