Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Eylül 2018, 08:37   #13
kLara
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınlar çalışmak için eşlerinden izin almalı mı?

Yorumları okumadan direk kendi görüşlerimi bildirmek istiyorum.

Öncelikle kadın-erkek eşitliğinin var olduğunu kabul ettiğimiz bir dünyada kadını ötekileştirerek böyle bir konu başlığının açılması beni biraz üzdü ve nedense hoş karşılayamadım bunu belirtmek isterim.

İnsanların yaşamlarını idame ettirebilmeleri için çalışmaya ihtiyaçları vardır. Bu nedenle okullarda eğitim alıp , üniversitelerin gerekli bölümlerinde okuyarak toplumda çalışan bireyler haline geliyoruz. Benim kendi hayatımı istediğim kalitede yaşamak ve ideallerimi gerçekleştirmem için birinden izin mi almam gerekecek ? Kendisi çalışma hayatındayken benden izin alıyor mu peki ? Tabiki hayır.

Yaşadığımız hayat eşim olacak kişiyle ortakta olsa karşı tarafların birbirine saygı duyması gerekir. Çalışma konusunda idealleri , hayalleri ve kariyer planları yapan kadınlar olarak bunun için ondan izin alamam üzgünüm. Boşanma davalarının son zamanlarda revanş olduğu ülkemde eşime maddi açıdan sırt dayayarak hayatımı idame ettiremem bunu yapanlar olabilir onlarada saygı duyarım ama benim ASLA kabul edeceğim bir düşünce sistemi değil bu.

Çalışırım, kazanırım, harcarım bunun içinde kimseden izin alamam .

SORRY.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver