|
beatrice Nickli Üyeden Alıntı
|
Bize biraz kendinden bahseder misin ?
Kimsin, nelerle ugrasirsin ?
Ogrenci misin calisan misin yoksa ikisi de degil mi ?
Hayata dair bakış açın nasıldır?
|
Psikoloğum, şu sıra yüksek lisans için bir uğraş içerisindeyim bunun haricinde bol bol kitap okuyor ve literatür taraması yapıyorum. Birde dergide yayınlanacak tez çalışmam var onu dergi formatında makale haline getiriyorum. Şuan için çalışan bir birey değilim, bunun öncesinde netleştirmek istediklerim var.
Hayata dair bakış açımda “dün” ü dünde bırakarak “şimdi” ve “buradaya” odaklanmak, buna geride bırak ve mutlu ol diyorum. Çünkü bir şeylere takılı kalmak bir türlü oradan çıkamamak hayata biraz daha geciktirir insanı. Yani bize katacağı şeyden ziyade alıp götürdükleri vardır. Belki de geride bırakmamız gerekeni bırakabildiğimiz takdirde yani vazgeçebilmeyi göze aldığımız da bizi daha iyisinin, daha güzel fırsatların beklediğini de görebiliriz o zaman işte yüzümüzde beliren tebessüm vazgeçmeyi öğrenmenin ne denli önemli olduğunu anlatır. Bir de hayata her zaman bardağın dolu tarafından bakmak gerektiğine inanıyorum. Olumsuz şeyler olurken olumlu şeylerde oluyor neden olumsuzluklara bakarak kendimi yorayım ve mutsuz edeyim ki. Bu evrende sonsuz bir yaşamımız yok o yüzden iyiye ve güzele odaklanmak gerekiyor olumsuzluklarla bir şekilde baş edilir veyahut aşılır yeter ki isteyelim. ;d
Son olarak, insanları oldukları gibi kabul etmeyi öğrenmenin ne denli önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Her birey biricik ve özeldir. Her insanın bireysel farklılıkları var, doğal olan da bu zaten. Yoksa ne diye farklı ırktan, milletten insanlar olsun ki tek tip insan modeli olurdu. Önemli olan bu farklılıkları kabullenip onlarla beraber yaşayabilmek. Bir başkasını olmasını istediğimiz şekle sokmak gibi boşuna bir çabayla zamanımızı harcamak yerine, bu tür bir düşünme şeklinin özündeki hatayı görebilmeliyiz. Ayrıca çeşitlilikte her zaman bolluk vardır. ;d
|
Kalemzede Nickli Üyeden Alıntı
|
Tebrikler! 23. Hafta Konuğumuz: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]; Nickiniz neden ‘Heheheh’ değil de ‘Hahahah?’ Ben, soruya vereceğiniz cevap için de teşekkür ediyorum. |
Teşekkür ederim ;d
Hiç gülerken “heheheh” diye bir ses çıkarmıyorum genelde “hahahah”lı bir şeyler çıkıyor bundan dolayı olsa gerek. ;d