Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi
Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sıcak havaların en serinletici meyvelerinden biri olan Karpuz, içerisinde %90 oranında su barındırması ve oluşturduğu mineraller sayesinde kanserden, kalp sağlığına kadar birçok hastalık için büyük önem taşıyor. Karpuzun iç kısmı dışında, kabuk kısmı yenilemez olarak biliniyor. Fakat karpuzun dış kısmından faydalanabileceğiniz, köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu fit tarifi kaçırmayın...
A ve C vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengin bir meyve türü olan karpuzun kabukları da çok faydalı. Karpuzu yedikten sonra kabuklarını atıyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.
Köz biberli karpuz kabuğu salatası tarifi
Malzemeler:
-1 küçük kase karpuzun beyaz kısmı
-1 adet domates
-1 adet salatalık
-1 adet kuru soğan
-1 adet yabani semizotu
-1 adet kırmızı közlenmiş biber
-1 adet yeşil közlenmiş biber
-Kaya tuzu
-Zeytinyağı
-Limon suyu
Nasıl yapılır?
1.adım: Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kesin.
2.adım: Biberlerinizi fırında ya da ocakta közleyin.
Közlenmiş sebzelerin kabukları nasıl soyulmalı?
3.adım: Karpuz kabuğunu, salatayı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın.
4.adım: Soğanı çok ince doğramaya özen gösterin.
5.adım: Semizotunun taze uç kısımlarını doğrayın ve ilave edin.
6.adım: Üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve limonu ekleyin.
Afiyet olsun...
Pembenar
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|