Cevap: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iPhone'a Boykot Çağrısı
Tamam bizde isteriz yerli mal kullanmakta, ne kadar yerli sormak gerek?
Telefona kasa yapıp üstüne marka çakınca yerli mi oluyor? Anakartı kendi yapıyor , ki o da şüpheli.
Komple kendi üretsin parçalarını, ram, ekranı ve telefon içinde aklına gelen ne varsa. Hadi yaptı, içinde ABD yazılımı android kullandıktan sonra ne anlamı kalıyor? Koskaca iPhone X için ekranları samsungdan aldı. Extra parçaları farklı firmalardan. Samsung desen öyle, onlarda bazı parçaları farklı tedarikçilerden alıyor. Yazılımı yine android. Her neyse işte yüzde yüz bütün herşeyini kendi üreten bir telefon firması yok.
Gerçi vestel %100 yerli üretse bile yine almam. İşçisinin sırtına basa basa yükselen, izinsiz doğru dürüst haklarını vermeyen , ses çıkaranı şutlayan bir firmanın ne telefonunu nede başka ürününü evime sokmam. (bu arada ben asus kullanıyorum amacım iphone vs onları savunmak değil)
Şov yapmak içinde eski iphone 3/4 leri kıranların samimiyetine inanmıyorum.
Birşeyi protesto edeceksen önce yüzde yüz yerli mal üretip sonra da aynı onlar gibi farklı ülkeri buna almaya mecbur bırakacaksın, ürettiğin telefon veya başka birşey daha üstün kalite de olmalı, içindeki yazılım yerli olmalı. Yoksa evinde kullandığın çamaşır,bulaşık makinasın bile beyni alman malı zamanında yapıp patentini almış adamlar. Emin olun kimse istemez abd malı kullanmak .
__________________ Örs isen sabit dur, çekiç isen zamanında vur... |