Cevap: Yunanistan’daki yangın felaketi için vicdansız yorumlar
Öncelikle her ne kadar diplomatik sorun yada sorunlar olsa da insanlık adına vicdanen bu duruma sevinmek gerçekten üzücü bir durumdur.( herşeyin bir yeri vardır , siyaset ile bu yaşanan durum kıyaslanılmamalıdır.) Zira Çanakkale savaşında bile Türk askerinin göstermiş olduğu ve bugüne kadar diğer terör gruplarına yakalandık dan sonra keza darbecilere karşı tutum ve davranışları her zaman hukukun üstünlüğünde ilerleyen bir milletin bireyi olarak bu duruma karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiği konusunda hem fikiriz. Bu olay ile birlikte farklı bir düşünceye girilmeden orada ki masum insanların ölümüne sevinmek içler acısı bir durumdur. Evet yunanistan'ı günahım kadar sevmem fakat bu oradaki insanların ölümüne sevineceğim anlamına asla gelmez gelmemelidir de..
Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var diye düşünüyorum.
1999 gölcük depreminde bizlere ilk yardımı yapan ülkenin Yunanistan olduğunu gerek hava gerek ambulans doktor, gerek insani yardım gibi bir çok unsur da bizlere destek olmuşlardır.
__________________ Çok fedakarlık yapana kıymet verilseydi, yıllarca tarla süren öküze bıçak sürülmezdi.. |