Cevap: Ofsbilisim Hosting Firmasının Müşteri Memnuniyeti.
Öncelikle değerli IF sakinleri hepinize iyi forumlar diyorum.
Kurt yatağında yatan kurt, aslan ininde yatan aslan, çakal otlağında gezen çakal olur.
Sözün ne kadar haklı olduğu bir kez daha gözler önüne gelmiş bulunmaktadır.
Bugüne kadar IF üzerinden bir çok ticaret ve ticari işletmeler gördük ve ticari ahalakın ne olduğunu en iyi bilen kişilerden biriyim. Küçük yaşımdan bu yana ticaretin içinde olmam ticari ahlakın nasıl işlediğini bildiğimden ötürüdür.
Bahsi geçen konuda benim adminim bir site satın alıyor, peşine suspend yiyor ve gidip reseller satın alıyor. Reseller satın aldıktan sonra sitesi hiç açılmıyor ve doğal olarak geri iade istiyor. Geri iade istemesinin arkasından peş peşe olaylar başlıyor.
Yukarda yazılanlara tek tek cevap verecek olursak; Öncelikle Cloud Linux; Cpu ve Ram tüketimi dengeler ve belli bir aşımdan sonra siteye suspend uygulayarak makinenin rahatlamasını sağlar. RisK arkadaşımızın domaini saldırı alacak kapasitede bi domain değildir bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz. Ofsbilisim olarak aldığınız saldırılarda kendi ipinize gelen saldırılara müdahale etmeniz gerekirken bide hesap saldırı yiyor diyerek üste çıkıyorsunuz. Pes doğrusu demekten kendimi alı koyamıyorum. Peki bu RisK saldırı yiyordu madem Suspen yeyip sizden reseller hizmeti aldıktan sonra, ben yedeklerimi çektim kapatın diyene kadar niye suspend yemedi? Ayrıca Ofsbilisim ana sayfasınında 10 gündür sürekli kesinti içinde olduğunu da RisK dolayısıyla biliyorum. Kendi siteni açık tutamazken müşteriye burda saldırı yiyor ondan kapanıyor demenin bi anlamı yok ki bu işten anlayan herkes bu yazdığımın ne olduğunu gayet iyi anlıcaktır.
Gelelim ExELaNCE konuyu açtırmış gibi değimlerinize, evet siteyi dün gece itibari ile ben satın aldım bununda nedeni belli RisK artık bıktım sitesinden de hostundan da diyerek siteyi açmıcaktı ve bende devreye girerek o kadar emeğin olması, sitelerin bazı kelimelerde yer almaya başlaması sebebiyle siteyi satın aldım niye zorunuza gidiyor ki? Ek olarak adamla konuşmaları yaşıcaksınız adamı madur edeceksiniz sonrada gelip neden ExELaNCE konuyu açmadı diyeceksiniz? Böyle bi dünya varmı? Diyaloglarda 3'nüz varsınız ben sadece site ile ilgili kısımlara vakıf olacam çamurunuzu bana sıçratmaya kalkacaksınız yemezler.
Bu forumda herkes neyin nasıl döndüğünü bilecek kapasitede insalar merak etmeyin okuyarak neyin ne olduklarını anlıyorlar. Yedek kısmında iyilik yaptık ve sitenin yedeğini verdik diyorsunuz buda yanlış, nedenini hemen size anlatıyım. IF üzerinde zamanında bir çok ticarete rast geldik bunların konuya en yakın örnekleri ise, Eschat ve Flaxchat satışlarıdır. Zamanında düşen eschatli ve flaxchatli domainlerin yedeklerinin nasıl alındığı da ortadadır. Bir hosting firmasına site adresi içeren mail veya domainin size ait olduğunu ıspatlayan ekran görüntüsü atmanız halinde rahatlıkla yedekleri veriliyor burda bi sorun yok ki kalkmışsınız burda sanki Camii yaptırmış gibi iyilik abidesi pozları kesiyorsunuz.
Tema konusuna gelelim. Set'in bizzat ağzından bana ilettiği biz o tasarımı müşterilerimize "HEDİYE" ediyoruz ve müşterimiz bizden ayrılırken tema yedeğini değil de wordpress konu yedeğini veriyoruz demiştir. Yani bu şuna benziyor forum IRC Forumları olduğu için IRC'den örnek veriyim hemen, Bir müşteri Shell hizmeti satın alıyor ve akabininde Unreal kuruluyor. Siz ayrılırken ben size sadece db'leri veririm Unreal benim olur deniyor böyle bir mantık mümkünmü? Firma olarak müşterilerime birisi hediye ediyorum kullandırtıyorum para vermesinler diye diyor öteki kalkıp o adamı savcılığa verdim diyor gerçekten komik duruma düşüyorsunuz. Türkçe anlamayan veya anlamak istemeyenlere tek tek örnek olarak veriyorum. Bugün sizin müşteriniz olan birisi Sohbet 1. sayfada site sahibi olsa siteyi sattığında satın alan kişi sizden başkasında hizmet almadığında o temayı kullanamıcak ve sadece wordpress konu yedekleri ile upload dosylarını vereceksiniz öylemi? Yok öyle bir ticaret, buna ticaret denmez bizle çalışırsan iyisin bizden ayrılırsan kötüsün denir. Bizle çalışırken herşey var, bizden ayrılınca yedekleri çekerken hostu kısarız, tema vermeyiz mi?
IF çok firma gördü, çok ticaret yapan kişi gördü eminim ki bu konuyu okuyanlar gülüyordur. Eğer bir firma müşterilerine tema hediye ediyorsa ki "Hediye" adı üstünde sen onu kullanamazsın satamazsın deme hakkına sahip değildir. Ona paket dahilinde hediye denmez "Ödünç" veriyorum denir. Madem tema paket dahilinde veriyorsun yapacağın bellidir, tema dosyalarını şifrelersin ve o domain haricinde kullanamaz kimse, açık kaynak kod olarak veriyorsun sonra müşteri ayrılırken yan yattı, çamura battı böyle ticari ahlak ile işletme işletilmez.
Not: Para verenin hakkını unutursan, Para kazanacak adam bulamazsın. Ticaret sadece müşteriyken veya eski müşteriyken değildir. Ticaretten insan insana her zaman lazımdır. Ama insan insan her zaman lazımdır. |