Hangi balık nasıl tüketilmeli?
Her mevsim balık tüketenlerdenseniz balığı ne şekilde yediğiniz konusunda dikkatli olmanızda fayda var. Balıkları kızartarak yemeyi tercih etsek de her balık kızartmak için uygun değil. Uzmanlara göre bazı balıklar kızartılarak tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, hangi balık nasıl tüketilmeli? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Protein ve A,D,E,B2 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin türü olan balıklar türlerine uygun biçimde tüketilmediğinde kanser gibi ölümcül sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, hangi balık nasıl tüketilirse sağlığa zararlı olmaz, işte cevabı… Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamsi
En sevilen balık türlerinden birisi olan hamsiyi en sağlıklı biçimde tüketmek için buğulama, ızgara, yahni ya da fırınlama seçeneklerinden birisini tercih edebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lüfer
Ülkemizde sevilerek tüketilen balık türleri arasında yer alan lüferi en sağlıklı bir biçimde tüketmek için tava, buğulama ya da pilaki biçimlerde tüketebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Uskumru
En lezzetli dönemde yemek için Aralık ayında yemeyi tercih edebileceğiniz uskumruyu tuzlama, buğulama ya da kağıt kebabı olarak sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çipura
Her mevsim tüketebileceğiniz bir balık türü olan çipurayı ızgara ya da buğulama biçimde yemeyi tercih edebilirsiniz.
alıntı |