Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Haziran 2018, 14:49   #22
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Oldu!

Güzel bir seçim oldu. İşin güzel tarafı seçilme aşaması değil tabi ki. Güzel tarafı, muhalefet yeni nefesler kazandı. Bu yeni nefesler demek yeni kazanımlar demek. Daha gür ses, daha güven verici şahıslar demek. Bu seçimde bence reel kazanan olmadı. Akp çoğunluğu elde edemedi ki buna Erdoğan da değindi. Bu da demek oluyor ki işler Bahçeli etrafında şekillenecek ki Bahçelinin Asena'dan hallice olduğu herkesçe malum. Bence Akp cephesi için seçimin en büyük kaybı bu. Bunun dışında seçim zaten aşağı yukarı şekilde sonuçlanacaktı en fazla ikinci tur olur sonunda yine aşağı yukarı bu tablo ortaya çıkardı.

Muhalefet kanadında ise artık birilerinin Sur'u üflemesi gerekiyor. Özellikle Chp kanadında. Chp artık misyon olarak üzerine yüklendiği anlamın sonuna gelmiş bulunuyor. Ya da şöyle diyeyim, bu anlamı taşımaya çalışan insanların bulundukları noktasının yıllardır farkına varamadığından Chp her geçen gün kan kaybediyor. Yıllardır diyorum yine diyeyim, Chp içerisindeki Kürtçü, İrancı, Amerikancı adamlara bel bağladığı müddetçe tablo hiç değişmeden devam edecek. İnce bugün çok güzel bir istatistik verdi, 41 yıldır %30luk barajı aşamıyordu Chp buna İnce son verdi. Bu Chp için kritik bir eşikti bunu aşabiliyor olmak bence önemli bir dayanak noktası. Demek ki halkın içinden, halkın tanıdığı bildiği insanlarla bu işin olmaması için bir sebep yok. İyi Parti beklenen oyu aldı şaşırtan bir şey olmadı. Bundan sonra bunu korumaları ve arttırmaları gerekiyor yoksa saman alevi gibi dağılabilirler ve en büyük tehlike de İyi Parti'den Mhp'ye vekil kayabilir bunun önüne geçmeleri gerek. Hdp meclis için çok kritikti. Akp bütün planını Hdp'nin girmemesi üzerine yapmıştı ama olmadı muhalefet adına Hdp'nin mecliste olması iyi bir durum.

Bütün bunları bir yana bırakırsak Türkiye'de seçim ciddi problemler doğurmaya başladı. Oy çalma, oy sayımında hile, manipülasyon ve daha birçok şey ve bunları yapanlar da bu ülkenin kaymağını yiyen müselmanlar. Bu mu milletin iradesine güvenme? Suruç'ta Erzurum'da Niğde'de ve daha birçok verde sandığa kan bulaşmış vaziyette sayım yapıldı bu mu "müslüman ahlakı" yapmayın lütfen. Ha İnce'ye şu konuda katılıyorum, bunlar yapılmıştır ama dramatik bir fark olmadıktan sonra çok da sonucu etkileyen bir husus olmamıştır. Yine de ne gerek var bunca tantanaya? Akp ve Erdoğan yine güvendiği değerler üzerinden oynadı ve kazandı. Formal ve informal eğitim bu şekilde giderse sol bir partinin hükümette tek olması çok zor.

Son olarak biraz ütopik gelecek ama ben Erdoğan ve ekibinin koalisyon istediklerine inanıyorum ama olmadı. Neden bu fikirdeyim? Ekonomik olarak iyi olmadığımız Erdoğanın da malumu ve ciddi bir kemer sıkma politikası geliyor. Bu ülkede 17-20 Milyon arası insan sosyal yardım alıyor ve bu kemer sıkma ilk bu insanları vuracak. Bu ekonomik reformları tek başına yapmak Ak partinin imajına ciddi zarar verecek çünkü bizim millet duyguyla değil parayla damga vurur. Para musluğu kesildiği anda esas dip dalga başlayacak. Yine de ülke için hayırlı olsun, davalarına gönül veren insanları tebrik ederim umarım at gözlüklerini çıkartırlar bu dönem. Asıl sorun şimdi başlıyor.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver