[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cevizli Şam Dürümü
Haftasonu yapacak bir sey olmayinca sıkintidan tatli yaptim ve sizinle paylasmak istedim umarim begenirsiniz. Normalde serbetli tatlilari pek sevmem ama bu tatli hafif ve lezzetli oluyor. Dileyen hepsini fistikli, hepsini cevizli veya yari yariya yapabilir.
MALZEMELER
Hamuru icin;
125 gr tereyagi veya margarin (oda sicakliginda olacak)
1 cay bardagi pudra sekeri
2.5 yemek kasigi irmik
2 yumurta (bir tanesinin sarisi uzeri icin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardagi un(kontrollu eklenecek)
Serbeti icin;
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Limon (bir kac damla)
Ici icin;
Fistik veya ceviz (istege gore)
Hazirlanisi;
Butun malzemeleri derin bir kaba koyun karistirin unu da yavas yavas ekleyin yogurun. Sonra hamura fistik veya cevizi ekleyip tekrar yogurun. Hamuru 8 esit parcaya bolun. Her parcayi uzun serit haline getirip az yagladiginiz borcama hafif aralikli dizin. Gorseldeki dikdortgen borcam bu tarife tam uyuyor. Istediginiz olcude kesin ve ustune yumurta sarisi surun. Onceden isitilmis 180 derece firinda pisirin. Serbetini de tatliyi firindan alir almaz ocaga koyun tatli iliyana kadar serbet piser. 10 dakika kadar kisik ateste serbeti kaynatin ve bir kac damla limon suyu sıkıp karistirin. Ilik tatliya kaynar serbeti dokun. Serbeti icine cektikten sonra dilediginiz gibi susleyin.
Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.