Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2018, 12:35   #10
Togepi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yurt dışında kullanılan oylarda rekor kırıldı

Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;

Kimse -en azından ben- yurt dışına göç eden vatandaşlarımız için keyfi göç edildi diye bir cümle kurmadım. Kuranı da görmedim. Keyfi gidilmemiş olabilir ama çoğunluğu şu an vatanına keyfi geliyorlar. Özellikle de sizin gibi çocuklar. Çünkü yaşamadığınız, bilmediğiniz bir ülkeden bahsediyoruz. Vakti zamanında aileleri göç etmiş, bir daha dönmemiş veya dönememiş ailelerin çocukları. Sizin şahsınıza değil elbette bu söylem genel bir durum. Sizin ebeveynleriniz dönemin Türkiye şartlarından dolayı terk etmişler vatanlarını ; Kaç sene öncesi acaba? Kaç senedir Türk Lirası ile geçinmiyor, eğitimizinizi, alışverişinizi, faturalarınızı ödemiyorsunuz? ''Tatilci'' derken kastedilen budur,yanlış bir yere çekilmesin lütfen. Aileniz emekçi ama verdiği emeklerin karşılığını alamadığı için gitmiş bahsettiğinize göre. Şimdide verilen çoğu emek karşılıksız. Eski dönemlerin -ben 30 senedir semtimi bile değiştirmedim- zorluğunu ya da kolaylığını görmüş, şahit olmuş biri olarak söylüyorum ki '' şu dönemin '' Türkiye şartlarından memnun değilim. Memnun olanlara da bir çift lafım olmasına rağmen saygım var. Çünkü yaşanmışlığı var bu ülkede. Kaç tane şehir gezebildiniz burada? Kaç tane insanla diyaloğunuz oldu? O yüzden tv ve akraba olarak ayırdım bu durumu. Sizin akrabalarınız hallerinden memnun olabilirler elbette ama inanın bana memnun olmayan o kadar çok insan var ki. Buna lütfen bu yönden bakınız. Demokratiklik ise isteğimiz, o işte böyle olur. Yaşayarak, görerek ve şahit olarak. 3-5 akrabanın memnun olması ile yürümüyor işler bu memlekette.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver