Cevap: Suriyeliler ülkesine dönüyor
Yetiş ya Ali yetiş ya Muharrem bunlar geri dönüyorlar.^^ Valla ben "Suriyeliler benim kardeşimdir, dindaşımdır, mazlumumdur, namusumdur" gibi palavralara inanmıyorum inanan varsa evinde konuk etsinler birlikte yaşayıp, Türk töresini öğretip bu yarı barbar insanları rehabilite etsinler ama yok yemez. Neden uğraşsın ki kardeşim edebiyatı yapanlar? En nihayetinde ülkecek vergimizle bakıyoruz bu miskinlere. Halihazırda sağlık sistemi, ulaşım sistemi, sosyal yardımlar her şey fevkalade işliyor bu arkadaşlar için. Varoş yerlerdeki devlet hastanelerine bakın doğan 3 çocuktan 2si Suriyelidir. Bunu ben demiyorum istatistikler diyor. Hoş artık hükümet işine gelmeyenleri yayınlamıyor ama olsun yayınladıklarından bunu görebiliyoruz.
Neden bu insanlara katı yaklaşıyorum/z? Sebebi aşikar,
tipik Arap bu insanlar. Asla ve asla bir Türk'ü sevmez, kanlarındaki o hasetlik yüzünden sevemez.
Aşırı milliyetçi olduklarından dolayı küçük komünler halinde yaşarlar ve her ihtiyaçlarını o komün içinden sağlarlar. -Suriyeliler eğer çevrede Suriyeli esnaf varsa Türk esnaftan alışveriş yapmaz.-
Gelişmeye tamamen kapalı bağnaz insanlardır.
Hiçbir şekilde bulundukları toplumun kurallarına uymaz, kendi bildikleri gibi yarı barbar vaziyette yaşarlar. -Metroda ayakkabılarını çıkarıp bağdaş kurarak oturmak gibi-
Bunlarla birlikte en tehlikelisi de Suriyeli 0-18 yaş grubu. Hayatlarının büyük bölümü gurbet ve savaşla geçen bu bireyler kin, nefret ve kimliksiz, kültürsüz şekilde büyüyorlar. Bu Türk toplumunun çatırdamasına sebep olacak kadar büyük bir tehlike. Bütün bunları görüp, kendi mazlumu için iki kelam etmeyip, Türk milletine hiçbir şekilde fayda sağlamayan insanların "Suriyeli kardeşlerimiz" edebiyatı yapması benim için tek kelimeyle mide bulandırıcı. Sert oldu farkındayım ama ben bu riyakar vaziyeti görünce mide bulantısı hissediyorum. Bu milletin fukarası doydu da sıra Suriyeliye mi geldi? 10 Milyar dolardan fazla yatırım yaptık bu arkadaşlara ne için? Seçimde oy verip birilerinin yerini sağlama aldırmak için mi? Ben yokum bu vıcık Suriyeli sevgi gösterisinde. |