Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2018, 13:22   #16
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Sizce Dünya düz mü yoksa yuvarlak mı?

esekherif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afedersiniz de neyi çürütmüşler? Geminin ufukta kaybolması saçmalıkları gibi mi? Nasanın bilgisayar oyunları mı? Dünyanın dışına bile çıkamadılar. Çıkamazlarda

Şöyle ki beyefendi,

İlk kanıt olarak düşünürsek ve kesin bir çürütme tezi yerçekiminin olmasıdır.

Ayın evreleri ya da ne bileyim ay tutulması da olmazdı o zaman düz olsaydı dünya.Gemilerin ufukta kaybolma meselesi hafife alınacak bir durum değil ayrıca çünkü ufuk çizgisi denir buna. Hatta gerek dünyadaki ve gerek ülkemizdeki boğaz köprüleri de dünyanın eğimine göre yapılmıştır ve dünyanın net bir biçimde yuvarlak olduğu görülür.
Bu deneyi yapın o zaman Esekherif bey,sahilden Güneş’in batışını seyredin Güneş batınca ayağa kalkın.Oturduğunuz yerden daha yüksekten baktığınız için de Güneş'in tekrar batışını gözlemleyeceksiniz.
Adamlar diyor ki bilmem nerenin tepesine çıkınca bilmem kaç kilometre sonrası nasıl görünür madem dünya yuvarlaksa,ee kardeşim adama demezler mi zaten ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar uzağı görürsün diye?

Dünya yuvarlaktır beyefendi elips şeklindedir (kaynak ilkokul 3.sınıf hayat bilgisi dersleri)
Ha bu arada tüm bilimsel lafları unutun dünya düz olsaydı kediler her şeyi aşağı atardı. (aslında komik bir söz ama şimdi nedense komik gelmedi bana.)

Daha ayrıntılı yazmak isterdim ama şuan çalışıyorum kanıtlarımla bir ara yine geleceğim bu konuya.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver