Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2018, 09:27   #14
esekherif
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olan okul müdürü Selamettin Demirhan görevine son verildi.

CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bak ne güzel alıntılamışsınız. Artık o da kabul etti mahfuz olamayacağını. Kabul ediyor ama sonrasında ne yapıyor? İspatsız, delilsiz, kanıtsız olduğunu hatta anonim olduğunu söyleyerek son paragrafıyla insanları yanıltıyor.

Murat Bardakçı, insanları yanıltmada bir numaradır. Tarihin bir tarihi vardır. Bardakçı tarihsiz tarih yazmaya çalışmaktadır.

İşaret ettikleri tek şey Kemal Tahir adında bir yazarın romanından alıntı yapılması. Bu roman ve Etem Üngör'e dayandırılarak böyle bir sav ortaya atmışlardır.

Emin olun bu konuyu çok araştırdım. Kafkasya cepheside bizim cepheydi. Ama bu marş için Kafkas cephesine yazılmış Kafkas Marşı demek için elle tutulur hiçbir kanıt yoktur. Ortaya atılmış yanıltmaca ve gerçek dışı iddia konusudur.

Dostum neyin tartışma konusu olduğunu bile okumamışsın. Tartıştıkları konu kimin bestesi olduğudur. Burada söz konusu olan ise İzmir marşı denilen şeyin milli mücadelen önce yazılıp söylenmesidir. Tartışma götürmez bir konuyu bile tartılışılır hale getirmeni anlamıyorum. Murat bardakçı bunu tartışmıyor bile

''Mesele de işte burada: İzmir Marşı zannedildiği gibi Millî Mücadele yahut Cumhuriyet dönemi eseri değildir, daha eskidir, halis muhlis imparatorluk devrine aittir, yani mehter gibi bir Osmanlı marşıdır!'' Diyerek noktayı koymuş. Hoş İzmir marşına çevrilere günümüzde kullanılan şeklide çok güzel bence yoksa layikliğin bi yere gidiyaaaacığı yok.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver