Cevap: İzmir Yöresel Örf Ve Adetleri
| Buz Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Burda yazılanların izmir ile uzaktan yakından alakası balık ve ot yemekleri dışında yoktur. Sene 1900ler derseniz anlamaya çalışırım yeme içme giyim kuşam anlamında oda. Sadece sizi anlamaya çalışıyorum mesaj sayınızın artması adına özellikle okumadan, araştırmadan sadece kopyala yapıştır mantıgında bir paylaşım ki bana göre tamamen leş bir yazı ve paylaşım. Özellikle hayatında hiç cem’e katılmamış birisinin böyle abzürt yazıları araştırıp ögrenmeden paylaşması başlı başına bir cehalet. Hiç bir cem’de içki verilmez benim gördügüm bildigim şahit olduklarımda. Her dinin, inancın, mezhebin kendine göre ibadet şekilleri olabiliyor iyisi ile kötüsü ile doğrusu yanlışı ile lakin bu sizin paylaştıgınızdaki samah’ın ne izmir ile nede alevi inancı ile uzaktan yakından alakası yoktur.
Umarım böyle şeyleri kopyala yapıştır yapmadan önce göz gezdirirsiniz.
|
merhaba @Buz sabıt bır paylaşım yerınden paylaştım sadece orf ve adetler uzerınde gelısı güzel ben buraya uye olduğumdan berı mesaj kasma gıbı bır problemım olmadı 2008 den bu yana hıc kaldıkı oyle bır amacım neden olsun hepımızın gerçeklere sahıt olduğu seyler elbette var o kadar derınıne ınmedım saygılar olsun arkadaşım senın bılıp sahıt oldukların oyledır bu konuyu konuşuruz bısı demiyorum bastan aşağıya okuma gıbı sansım yoktur uzun epey bır cunkı (: sevgiler .. grsz
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |