Şanlıurfa'da 'keme kebabı' günleri
Şanlıurfa'da, sadece nisan ayında yetişen keme mantarının etle buluştuğu "keme kebabı", yılın sadece bir ayında tüketilebiliyor. Türk mutfağının eşsiz örneklerinden biri keme mantarı... Yalnızca nisan ayında yetişen keme mantarı Şanlıurfa'da kebapla bir araya geliyor. Ağızların suyu akıyor... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YAĞMURDAN SONRA TEK TEK DAĞLARI'NDA Patates büyüklüğündeki keme, bölgedeki Karacadağ ve Tek Tek Dağları'nın eteğinde, nisan ayında yağmur sonrası bulunabiliyor.
Topraktan çıkarıldıktan sonra kentin lezzet ustalarının önüne gelen keme, yıkanarak ince ince doğranıyor. Etle karıştırılarak şişe saplanan keme, özenle pişirildikten sonra beraberinde közlenmiş biber ve kuru soğanla servis ediliyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla iştah kabartan keme kebabı, aylardır bekleyen müdavimleri tarafından yoğun ilgi görüyor. YAĞMURA GÖRE FİYAT Keme kebabının fiyatını, her yıl bölgeye düşen yağış miktarı belirliyor. Bu yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle kilosu 120 lirayı bulan keme, kebaba dönüştüğünde porsiyonu 35 liradan satılıyor.
Damak tadına düşkün vatandaşlar, 11 ayın sonunda kavuştuğu lezzetin, fiyatından çok tadıyla ilgileniyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
alıntı
__________________ Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |