< Kalbim.Net > ve < Geveze.Org > Sunucu Sahibi - Eternity ile Röportaj
<ReSeT> Merhaba Eternity, Nasılsınız? <Eternity> Teşekkür ederim ReSeT iyiyim <Eternity> Siz nasılsınız ReSeT ? <ReSeT> İyiyim teşekürler Eternity <ReSeT> Bizi kırmayıp roportaj teklifimizi kabul ettiginiz için şahsım ve IRCForumlari.NET kullanıcıları adına teşekkur ederim. <ReSeT> Kısaca sizi tanıya bilirmiyiz? <ReSeT> Eternity kimdir? <Eternity> Emre Sönmez <Eternity> 29 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum <Eternity> Bilişim sektörüyle ilgileniyorum, kendi şahsi firmam mevcuttur. <Eternity> Açık öğretim işletme mezunuyum, aslen Boşnak göçmeniyim doğma büyüme İstanbul'dayım. <Eternity> Günümün yaklaşık 8/10 saati pc başında geçiyor, birçok projem var ve tek başıma yürütüyorum. <ReSeT> Tek başınıza yürütüyorsunuz yorucudur eminim. <Eternity> Elbette tek başınıza olunca yorucu oluyor. <ReSeT> Emre Sönmez neler yapar reel hayatında acaba ? <ReSeT> İş hayat'ı nasıldır, reel hayat'ında neler yapar, hobi'leri neler'dir. ? <Eternity> Reelde hayatımda futbol maçı izlemeyi severim koyu bir Beşiktaş'lıyım. <Eternity> Onun haricinde bilişimle yani gelişen teknolojiyle bağlı orantıda kendimi geliştirmek için türlü kaynaklar araştırırım. <Eternity> Bol bol eğitim videoları ve tarihe adını yazdırmış devlet liderleri veya girişimcilerin hayatlarını konu alan yazılar okurum. <Eternity> Hayat felsefem; "Değişmeyen tek şey, değişimdir." sözüdür. <Eternity> Bu yüzden gerek iş gerekse özel hayatımda hep yenilik isterim, heyecan ararım yani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<Eternity> Haftada birgün keyif günümdür oturur bikaç duble bişeyler içip bol meze tüketirim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<ReSeT> Güzel ve keyifli bir reel hayatınız mevcut. <ReSeT> en güzelide en sondaki ( keyif gunu ) benim her gunum keyif gunudur ama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<ReSeT> Eternity'in IRC ile tanışması nasıl gerçekleşti acaba ? <Eternity> Okuyanlara belki gerçekçi gelmeyecek ama ben çok küçük yaşlarda irc ile tanıştım. <Eternity> Tam net değilim ama sanırım 98 'de başladı benim mIRC ile olan maceram. <Eternity> O zamanlar internet cafeler bir çığ gibi hızla çoğalınca, haliyle bende o internet cafe çocuklarından biri oldum. <Eternity> Yaşım tutmadığı için sadece gündüzleri gidebiliyordum. <Eternity> irc.dal.net ile başladım işe ozamanlar tüm cafe dalnetciydi malum.. <Eternity> Sonrasında uzun süre ara verdim 2003 yılında e-kolay.net 'e tekrar girmeye başladım, kaliteli bir ortam vardı ve iyi dostluklar edindim. <Eternity> 2003 kayıtlı olan rumuzum sonrasında 2006 yılında e-kolay.net'in DB kayıtlarının göçmesiyle birlikte düşmüş oldu. <Eternity> Sonrasında mirctr.org'a geçiş yaptım. <Eternity> mirctr.org da 5-6 ay kadar takıldıktan sonra şuanki ortağım ve ciddi anlamda dostum Master ( Taner ) ile tanıştık. 2008 den beri birlikteyiz. <ReSeT> Aslında inanılmayacak bir IRC geçmişi degil aslında Eternity <ReSeT> Neredeyse herkesin IRC gecmişi bu şekildedir. <ReSeT> Birde Merak Ettim Size Sorayım. <ReSeT> Herkes Master'e ( Taner ) Demekte, Ama #sales kanalında .hesapno komutu uyguladıgımda ( Tamer ) cıkıyor. <ReSeT> Tamer kim acaba ? <Eternity> Aslında gerçek Adı ( Tamer ), ama herkes ( Taner ) diye bilir. <ReSeT> Bizleri bu konuda aydınlattıgınız için teşekkur ederiz. <Eternity> Rica ederim buda bizim bir nevi görevimiz. <ReSeT> IRC basladıgınızdan beri Eternity nick'inimi kullandınız acaba ? <Eternity> e-kolay ve mirctr.org da motion nickini kullandım, <Eternity> daha sonra şuan Geveze.Org olan o zamanlar ki Mirctr.Net'e geçiş yaptığımda Eternity nickini aldım ve birdaha değiştirmedim. <ReSeT> Nick'inizin anlamı ne demektir acaba ? <Eternity> Nickim kimine göre tencere markası, kimine göre çok anlamlı geliyor.. <Eternity> Ama anlam olarak ingilizce'de sonsuzluk demek,( insan olarak sonsuz olamıyoruz ama düşüncülerimiz ve geride bıraktığımız güzellikler sonsuz olsun. ) <ReSeT> Sizin bu nick'i secmenizdeki amaç tencere markası olmasımı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
<Eternity> Hafıza konusunda pek iyi olduğum söylenemez, o an nerden esti nasıl olduysa aldım hatırlamıyorum. <ReSeT> Kalbim.net sunucusu sizemi ait yoksa ortaklarınız mevcutmudur. /motd baktıgımda 2 yada 3 sahibi gorunmektedir. <ReSeT> Bunu bizlere açıklayabilirmisiniz acaba. <Eternity> Kalbim.Net hisse bazlı bir proje %70 kısmı şahsıma ait <Eternity> kalan kısmı ortaklarımın hisse payı <ReSeT> Açıklamanız için teşekkür ederim. <ReSeT> Merak ettigim bir konu var aslında. <ReSeT> Siz dedinizki Master ( Tamer ) sıkı bir dostuz dediniz. <ReSeT> Neden Sunucu'nuzu Geveze.Org ile birleştirmediniz. ? <Eternity> Yaklaşık 4-5 sene önce Kalbim.Net'i aktif etmiştim sonrasında Geveze.Org Master ile anlaşıp oraya linklemiştim. <Eternity> Bir süre devam eden bu birşelime özel bir sebepten ötürü son verme kararı aldık. <Eternity> Kalbim.Net ile birlikte 7 8 domaini gevezeden ayırarak ReST arkadaşımıza sattık. <ReSeT> Ayrılma Kararınız özel bir sebep dediniz. Bu sebep nedir acaba ? <Eternity> Dönemin şartları öyle gerektirmişti. <ReSeT> Kalbim.Net sattınız ama halen % 70 hisse bana ait dediniz bu nasıl oluyor acaba ? <Eternity> Kalbim.Net ve diğer domainleri şartlı bir şekilde satış yaptık. <Eternity> ReST benim realden tanıdığım ve güvendiğim bir yol arkadaşım olduğu için "Eğer ileride satarsa ilk satın alım hakkı ben ve tanerde olacak." şartıyla satışı gerçekleştirdik <Eternity> Sonrasında Mynet.Bz domainini satın almaya karar verdim ve alışverişi neticelendirdim. <Eternity> İlk etapta Mynet.Bz tek başına yoluna devam edecek ve eski MYNET sistemini kurmayı planlamıştım. <Eternity> ReST ile görüşmelerimiz sonucunda harmanlama kararı aldık ve aramızda küçük bir pazarlıkla toplu olarak tüm domainlerin %70 hissesine sahip oldum. <Eternity> Kalbim.Net'in şuana kadarki durumu budur. <ReSeT> Kalbim.Net sunucunuzun şuan yada ileriye dönük proje'leriniz mevcutmudur ? <Eternity> Kalbim.Net şuan için yükselen bir grafiğe sahip, birkaç görüşmelerimiz var eğer Olursa 2018'in ortalarında user sayısını 1500 seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz.
( satın alımlarla. ) <ReSeT> Roportaj'ın başlarında kendinizi tanıtırken proje'lerinizn oldugunu soylemiştiniz, bu Proje'lerden bizlerede bahsedebilirmisiniz. <Eternity> IRC bazlı bir röportaj olduğu için diğer projelerimden söz etmek istemiyorum, umarım hoş karşılanır. <ReSeT> Elbette hoş karsılanır, acıklamadan ne uzerine oldugunu söyleseniz bizlere ? <Eternity> Uygulama tabanlı projelerim mevcuttur. <ReSeT> Gelelim Can alıcı soruya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Özel hayatınız hakkında birşeyler anlatmak istermisiniz. <Eternity> Sadece BEKAR oldugumu soylemek istiyorum. <ReSeT> Hobi yada Fobi'leriniz Mevcutmudur Acaba ? <Eternity> Bol makale ve faydalı bilgiler okurum. <Eternity> Günlük haberlere göz gezdiririm. <Eternity> Yaz aylarında kısa kısa ama sık tatiller yaparım. <Eternity> Fobim yok, yada şuan aklıma gelmedi. <ReSeT> Sizce Gerçekten İRC popülerliğini kaybetti mi? İRC'nin öldüğünü, bittiğini söyleyen insanlar'a nasıl bir cevabiniz var, Eğer evet bitti diyorsanız buna en büyük sebep nedir ? <ReSeT> Acaba sosyal medya'mı, yoksa insan'ların bunu kafa'sında bitirmesimi, kulak'tan kulağa giden bir duyurumu, Birde sizden duymak istiyorum ? <Eternity> IRC aksine ülkemizde şuan mobil cihazlarında eklenmesiyle parlak bir dönem yaşadığını düşünüyorum. <Eternity> Masa üstu PC, Laptop kullanımları azaldıgından dolayı ( mIRC ) bitti diyebiliriz.
<ReSeT> Aslında güzel bir tespit olmus bende hiç bu şekilde düşünmemiştim. <ReSeT> Roportaj teklif'imizi ZORLA kabul edip bize güzel bir söyleşi sundugunuz için teşekkür ederim. ( Eternity ) <ReSeT> Son birsey daha söylemek istermisiniz burdan IRC kullanıcılarına ? <Eternity> Rica Ederim. <Eternity> IRC'e girmeye devam edelim. <Eternity> Saygı Sevgi ve Selametle. <ReSeT> Bende IRCForumlari.Net kullanıcıları adına size teşekkur eder, başarılarınızın devamını dilerim. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Söylesi Arasında Eternity İle Bir Görüştüm ve IF Forumunda ( Geveze.Org - Master - Eternity ) Bir Antipati Oldugunu Dile Getirdim Kendisine.
Yani Herkes Onlara Yazıyor Ama Cevap Alamıyorlar Aslında.
Bunu Kendisine Anlattım ve Kendisinin Verdigi Cevabı İleteyim Size. <Eternity> Yaklasık 2 Yada 3 sene'dir IRCForumlari.net şifremi hatırlamıyordum. <Eternity> Yazılanlarıda gerçekten görmedim haberimde yoktur. <Eternity> Ama yazılanları okudum şuan ve gerçekten bizimle alakasız konulardır. <Eternity> Ama cevabım gerçekten klasik gelecek sizlere. <Eternity> Ben herkesin fikrine saygı duyarım herhangi bir rahatsızlığım yoktur, sonuçta eleştirilmek iyidir. <Eternity> Tr'nin user bakımından en büyük sohbet sunucusunun bir ortağı olarak gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konu Hasan tarafından (07 Mart 2018 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir.
|