Ben bu konuyu görmemiştim . çok fazlada vaktim yok yorumları okudukça sevgili @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin yorumuna takıldım kaldım. @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıra sana da gelecek!
"tekamul" Tekamul'un sozluk anlami, gelisim, evrim demektir'' evet doğrudur zaten İslam darvinist bir evrime karşıdır. Yoksa Kuranda apaçık evrim ayetleri vardır.
Diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi?
Embiya 30
Ayetlerin tercümesi konusunda bir çok yanlışlıklar olduğu da doğrudur. Bu İslam dünyasının kendi içinde de halen tartışma konusudur. Arapça gerçekten de ''Evrensel bir dil idi , halende öyledir'' Dil bilimci arkadaşlar olsa da bunu güzelce açıklasa. Ama bunun içinde onlarca makale ve kitap yayınlanmıştır. Asıl söylemek istediğim şey @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin günümüze felsefecisi Kant ile İslami felsefeyi yorumlamasıydı. Gerçekten de madde miyiz ? mana mı? her ikisiyiiz.. Önemli bir dipnot vereyim size herkes için çok faydalı olacaktır bu. Arapçanın ne kadar gizemli bir dil olduğu gerçeğidir. Kant'a gelelim tekrar Kant'ın doktora tezinin kapağında en üstte besmele vardır.Evet evet ! Kant’ın doktora tezinin kapağında besmelenin neden yer aldığını anlamak güç; büyük olasılıkla cevabını kimse de bilmemektedir.Günümüz akademisyenleri yapsa aforoz edilirlerdi. 1700 lü yıllarda İslam düşünce dünyasının Batı üzerindeki etkisini gösteren önemli bir belgedir bu bazı dönemler ilimde/felsefede/teolojide hakim dilin Arapça olduğunu da düşünürsek.( Türklerde ve farslılar da Hristiyan Araplarda hatta Yahudiler'de Arapçanın kullanılması )
Kur’an’da bulabileceğimiz yanıtlar ve soruların arasında ortak bir nokta olması bakımından ilginçtir.[/QUOTE]