|
Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
daha önce de dile getirdiğim gibi, hangi dönemde caydırıcı olmuş da yaptırım gerektiren suçlarda azalma olmuş ? Giyotin var diye ortaçağ avrupası, kelle gider diye osmanlısı suç işlemedi mi ? işledi. pekte devam etti, suçlarda hiçte azalma oldu mu ? olmadı. dini içtihatları hukukun içerisine sokma gayretine girenleri de anlamıyorum, kuran, kitap, sure, ayet, hadis, madis, ne işi var lan bunların hukukun içerisinde.
Bu suçların nasıl ortadan kaldırılabileceğini, insanlara bu yapılan şeyin yanlış birşey olduğu hakkında nasıl bilinçlendirilebileceğini, öğretilebileceğini değil de, idamın geplip gelmemesini tartışıyoruz. saman mı taşıyorsunuz beyinlerinizin içerisinde anlamıyorum. şu zamanı düşünmeyin, biraz geniş düşünün. yarını, gelecek nesilleri düşünün. bugüne bir faydanız yoksa, yarınlara bari olsun.
|
Bilinen insan tarihinde merhametten çok vahşet bulunmaktadır. Geçmişte yapılan cezaları geleceğe taşımak, insanlığa katkıdan çok insanlığın sonunu hazırlar.
Hukukun temelinde inanç bulunmaktadır ki, hangi hukuku getirirseniz getirin temelinde dini inançlar barınmaktadır.
İnanç bakımından ülkemiz İslamiyet ağırlıklığı olduğu için inancına göre hukuk düzeni olmasını istiyor. Ancak yapılan hata inandıkları din olan İslamiyet'i toplumumuz kavrayamamıştır. İslamiyet'in temeli Kur'an-ı Kerim'dir. Ama bizim toplum İslamiyet'i öğrenmek için kutsal kitabımızın ilk emri olan "oku" yerine, alim, imam, şıh, şeyh gibi kendilerini tanımlayan yada öyle tanımlanan insanlar aracığıyla öğrenmekte. Durum böyleyken idam isteyende, çocuklarla evlenmeyi normal karşılayan da aynı kalıptan çıkmadır.
Son paragrafınıza katılıyorum.