Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2018, 23:58   #11
BeLa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İdam gelmeli mi? Gelmemeli mi?

CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kısasın güzelliklerini açıklama hususunda buyuruluyor ki: Size kısas yazıldı ve sizin için kısasta büyük bir hayat vardır, ey akıl sahipleri!.. Bu bakımdan kısası, Allah'ın adaletine ve merhametine yaraşmayan kötü bir şey zannetmeyiniz de "Kısasta büyük bir hayat vardır." beliğ vecizesini aslî kanun tanıyınız.

Bunu böyle tanıdıktan sonra af ile muamele ederseniz çok büyük bir fazilet olur. Aksi halde Arapların yaptığı gibi, kısas hududunu aşarak öldürmekle karşılık vermek ve diğer işkence ve azaba başvurmak, nasıl bir zulüm ve cinâyet ise, adam öldürmeye karşı, Allah'ın hükmü yalnız aftır, demek de insanlıktan hayat hakkını çekip alacak büyük bir cinâyet olur.

Allah'ın ayetini yanlış yorumluyorsunuz.

Kısasın idam olduğunu bu ayete dayandırmak çok ama çok yanlış.

Ayrıca evet idam çağın gerisinde kalmıştır. Nasıl ki, Kur'an-ı Kerim'de belirtilen kölelik kavramı çağın gerisinde kaldıysa idamda çağın gerisinde kalmıştır.

İdam istemek barbarlık ve caniliktir. İdam yerine daha farklı caydırıcı cezalar getirilebilir. Teröriste, katile, tecevüzcüye hırsıza veya başka şekilde suçlu olan insanlara müebbet verelim ölene kadar hapiste kalsın ve ölene kadarda besleyelim demiyorum. Daha farklı ve etkili yaptırımlar yapılabilir. Ayrıca bunu bulmak bizim işimiz değil. Devletin işidir.

Yüce yaratıcımız Allah'ında dediği gibi bizler akıl sahipleriyiz. İdamdan daha etkili çözümler bulabiliriz.

Hocam alıntı yaptığımız siteden bir alıntı daha bırakayım. Sanırım kaynaklarımız aynı.

Kısas yoluyla öldürülüp öldürülemeyecek kimseler şunlardır: Erkek erkek karşılığında, erkek kadın karşılığında ve kadın erkek karşılığında öldürülür. Hür erkek köle karşılığında ve köle köle karşılığında öldürülür.*

Uzun uzun anlatmış ama bu paragraf çok net sadece bunu atıyorum. Yine yazdığım ayet vb. dayandirilarak yapılmış bir yorum bu.

Bana kalirsa İdam harici yapilacak her uygulama, verilecek her ceza ya işkenceye girer yada merhamet. İkisi de marazlı. Belki bundan sonra ilerisi icin egitimle, bilimle vs. buyuk bir oranda çözülebilir ama %100 başarılı olacağını sanmıyorum.

Konuya cevap yazdığınızı görünce okumadan çıkış yapmak istemedim ama pazartesi sendromu bastı beni. Etraflıca konuşuruz daha müsait bir zamanda. Allah'a emanet.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver