Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2018, 22:12   #14
Ocean
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IF-Kral Çıplak Üçüncü Hafta Konuğu * Ocean

Mara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu forumda parmakla göstereceğim nadir sevdiğim insanlardansın keza bunu biliyorsun da, iyi ki tanımışım ve iyi ki kendini böyle yetiştirip bu güzel insan olmuşsun canımıniçi.
* Bir insanı sevmekle başlar her şey demiş şair, bu şairi nasıl eleştiriyorsun?

* Vicdanımızı geliştiren şey gerçektende dinsel yahut toplumsal öğretiler midir? Nedir?

* Bir insanda en çok dikkat ettiğin/önemsediğin nedir?

* 2 saatlik yol var aramızda neden hâlen rakı içmişliğimiz yok? (sitem)

Teşekkür ederim canım, utandırıyorsun.

* Vicdanımızı geliştiren şey gerçektende dinsel yahut toplumsal öğretiler midir? Nedir?

İçimizdeki sessiz mahkemenin tek yargıcıdır vicdanımız. Dinsel yahut toplumsal doktrinler geliştirmekten daha çok toplumun veya dinlerin istediği şekilde biçimlendirdiğini düşünüyorum.
İyi birşey yaptığımızda vicdanımız rahat, kötü bir şey yaptığımızda ise vicdan azabı duyarız (genelde) bazen kötü birşey yaptığımız halde duymayız. Peki din bize bunu bu şekilde öğrettiği ise eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceğini düşündükleri için iyilik yapıyorlarsa, (ki bu durum gerçektende böyle) bu toplumsal ve dini doktrinlerin kesinlikle yanlış olduğu gerçeğini doğurur.

* Bir insanı sevmekle başlar her şey demiş şair, bu şairi nasıl eleştiriyorsun?

Yalnızlık dünyayı doldurmuş. bir insanı sevmekle başlar her sey. diyerek gönüllerimize güzellik dolduran abasıyanık ağbimiz, Burada her şey bir insanı sevmekle bitiyor. sözüyle noktayı koyuyor, bize eleştirmek düşmez, bize okumak düşer.

* Bir insanda en çok dikkat ettiğin/önemsediğin nedir?

Bu soruyu karşı cins için sorulmuş olarak algılıyarak cevap veriyorum
Tırnaklara takıntım vardır mesela, benim ellerim, tırnaklarım bile bir çoğu kadından daha bakımlı ve güzel. Keserken geometrisine bile dikkat ederim.
Kadın dediğin ellerine bakmalı, eline tırnağına bakmayan özen göstermeyen bir bayan, hiç biryerine önem göstermez.
Tırnaklarınıza ve ellerinize iyi bakın hanımlar! Cemşettin abinin elini tutarmış gibi hissettirmeyin bize!

* 2 saatlik yol var aramızda neden hâlen rakı içmişliğimiz yok? (sitem)

Gelsene bir akşam Bursa'ya, arapşükrü yapalım :-) ben de gelebilirim, bunu kararlaştıralım.

Zeytin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrik ederim.

*Bos bir cerceveniz, hayatinizi nasil resmedersiniz?

Gerçekten zor bir soru, google'da mutluluğun resmini aratarak bulacağını sananlar gibi, kaçamak bir cevap vermek istemiyorum. Ancak bunu çizebilecek ne "picasso" ne "da vinci" ne de "van gogh" tanımıyorum. Çerçeve olarak kalmak daha iyidir kararsız durumlarda. ya da tablonun tam ortasına bir çizik atıp sol tarafını beyaz, sağ tarafını siyaha boyamakta olabilir. sol taraf doğumu sembolize ederken, sağ taraf ise ölümü sembolize edebilir. aklıma daha iyisi gelmez açıkçası.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan