|
MaviSakaL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Merhaba, Absolut'un yazmış olduğu kelime tamamlama kodunu kullanıyorum. Cümlenin ilk harfini büyük yazan kod eklediğimde haliyle çakışıp çift yazıyor. Forumda bir çok kod var fakat o kadar bilgim olmadığı için ayarlayamadım. Aşağıdaki koda istediğim kodu ekleyen olursa sevinirim. Artı olarak nasıl ekleneceğinide tarif ederse ilerde renkli yazma vb. ekleme yapılmak istendiğinde hepimize yardımcı olur.
Kelime tamamlama kodu aşağıdadır. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! on *:input:*: {
if (/* !iswm $1-) {
var %i 1,%q $1-
while %i <= $lines(kelimeler.txt) {
%q = $replace(%q,$gettok($read(kelimeler.txt,%i),1,$asc(=)),$gettok($read(kelimeler.txt,%i),2,$asc(=)))
inc %i
}
say %q
halt
}
} |
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:input:*: {
if (/* !iswm $1-) {
var %i 1, %q $1-
while %i <= $lines(kelimeler.txt) {
%q = $replace(%q,$gettok($read(kelimeler.txt,%i),1,$asc(=)),$+($chr(3),2,$upper($mid($gettok($read(kelimeler.txt,%i),2,$asc(=)),1,1)),$right($gettok($read(kelimeler.txt,%i),2,$asc(=)),-1)))
inc %i
}
say %q
halt
}
}
Kırmızı renk olan yer rengi temsil eder ordaki 2 renk karakter kodu olan laciverti temsil eder. Mesela bende kelime.txt de ekli olan kelimeler.
s.a=selamun aleyküm
a.s=aleyküm selam
Sonuç:
[ 16:44:05 ] <Alp> 2Selamun aleyküm
[ 16:44:09 ] <Alp> 2Aleyküm selam
eklediğin ifadelerin ilk harfini büyük yazacak şekilde ayarladım.