24 Ocak 2018, 09:52
|
#2 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ağızdaki acil durum belirtileri neler? (Ağız ve Diş Sağlığı Haftası)
Dişlerinizi düzgünce fırçayalın gitmeyin diş hekimine falan
2-3 sene öncesine kadar dişçiye gittiğimi hatırlamam, gittiğim günden beri diş ağrısından kurtulamadım. 20 lik dişler varmış hadi çekelim dediler, birini çekerken ağzı yara etti. 1 hafta ağız yarasının acısını çektim diş çekimi yerine.
2. 20 likte gömülü diş dedi eyvallah dedik, film falan çekmeler yanındaki dişi çürütmüş hain 20 lik ee napcaz kanal tedavisi. ağız da 1 tane çürük var o da 20 lik dişin sağlam dişi çürütmesinden kaynaklı. Bu durumu ilk 20 liği çeken sevgili doktor farketmedi. İyi tamam hadi çekelim kanalda yapalım. Kanal yapıldı yapılalı hala aynı yer ağrıyor. Kaç kere gittim film çekildi. Bir sorun mu var kanal yapılan dişte ağrıyor hala diyorum. Yoo gayet güzel kanal tedavisi yapılmış mış. E ağrıyor ama, yok yok kanal güzel. Hala ağrıyor...
Geçen ay hadi dedik sigarayı bıraktık içmeyiz artık hayırlısıyla şu dişleri falan temizletelim sigaranın bıraktığı zehirden kurtulalım önlü arkalı. Vız vız vız yarım saat temizlik yapıldı, ama sizin kanal yapılan dişin yanındaki dişte çürüme var ufak. Eee nolcak? dolgu yaptırın peki canım sen yap temizliğini dolgu hallolur. Tertermiz oldu problem yok gibi şimdilik. Ona da söyledik yav orda kanallı diş var ağrı yapıyor kök falan mı kaldı bi bakın.. Filmden bakıyor yok bişey kanal sağlam gayet güzel.. Tamam peki..
Ay başında dolguya gittik canım bak bakim şu dişlere dolgu lazımmış. Filme baktı dolgu yaptırmayı siz mi istediniz diye soruyor. kızım sen dişçi değilmisin, Panaromik film önünde anlamıyor musun. Yok canım temizletirken diğer doktor söyledi. Hım tamam bakalım..
Dolguya bir girdik yok böyle bişi. Beynime fore kazık çakıyor sanki. Vay dedim başıma gelenler, 2 tane gömülü diş çektiler 20 lik yok böyle bir olay. Dolgu yapılıncaya kadar çektir kurtul. Bitti, 2 dişe dolgu yapmış .
Velhasıl 20 likle başladık sırayla geliyor sağdan saya saya.
Gitmeyin kardeşim dişçiye fırçalayın dişinizi iyi bakın. gerisi fasa fiso. Bir kaptırdımmı dişi sonu herhalde implanta kadar gider.
Haa bir de gidersin, yaw sigarayı bıraktık kardeşim Aft çıkıyor 2 ay geberdik, ağız ve diş sağlığı değilmisin, soruyorum yav napcaz belayı bulduk bu aftlarla, Cevap: Gargara yapın, karbonatlı suyla. Ebemde öyle diyor sorunca.
Dermatoloji dr a gittim şükür adam ilgilendi ki baane olm senin ağzından diyebilirdi, karbonat olayını bir çay bardağı suya bir çay kaşığı karbonat at cezve de bir taşım kaynat, soğuyunca gargara yap şeklinde formülize etti Yanında bir de hap verdi al canım bunu kullan kökten temizlik baabında..
Ağız ve diş sağlığıymış... |
| |