Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2018, 13:16   #21
CanDostu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: OHAL 3 ay daha uzatıldı

esekherif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yorumları neden göremiyorum ben?

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:11 -->-> Daha önceki mesaj 11:49 --

-Sevgili dostum 20 Temmuzdan bu yana hangi sendika'nın grev hakkı elinden alındı bir tek örnek verir misiniz?
-İşsizliğin OHAL ile alakası ? Yarın kaldırılsa işsizlik oranı tek haneye mi düşecek?
-Ekonomi , cari açık v.s konularının direk olarak ohal ile alakası yoktur. Dolaylı olarak elbette etkiler buna katılırım.
-Çıkaralın kanun hükmünde kararname ile görevlerinden alınanlar tekrar geri iade ediliyor edilecektir daha geçen gün 10 bin küsür kişiyi görevlerine iade ettiler.
-Sokağa da bi zahmet kimliksiz çıkma Azizim. Hem bu konuda emniyet gayet esnek davranıyor şüphe olmadığı müddetçe.
-Acizane ben de küçük bir işletme sahibi olarak bırak işçi çıkarmayı. Çalışacak adam bulamıyorum.

Dolasıyla elbette Ohal iyi bir şey değildir. OLAĞAN ÜSTÜ durumlarda ki , dünya'nın hiç bir ülkesinde bu fetö gibi bir yapılanma söz konusu olmadı. K.çı kırık Fransa'da Charlie Hebdo olayı için halen olağan üstü hal uygulanıyor. Çok fazla şey etmemek lazım çayım soğudu!
Mesele vatansa gerisi teferruattır.

Yaşınız kaç bilmiyorum. Benim gibi yaşınızın +30 olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu saatten sonra ekonomi dersini öğretmeyi ve öğrenmeyi ne siz kaldırabilirsiniz ne ben. O ne denle "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] " tıklayın biraz araştırma yapın.

Bazı şeyleri ne de güzel yazıyorsunuz. Başınıza gelmediği için rahat olmak böyle bir şey işte. Ben size bir kaç örnek vereyim o halde. Biraz empati kurarak işin ne kadar ciddi olduğunui anlarsınız belki.

Arkadaşımın abisi doktor. Fetöyle alakası olmamasına rağmen hastane de gözaltına alınıyor ve 10 ay hapis yatıyor. Fetöyle ilişkilendirilmesini de şöyle anlatayım; hem doktor hem akademisyen olduğu için rektör tarafından üniversite yönetimine getiriliyor. Rektör fetöcü ve halen kaçak durumunda. Rektör tarafından üniversite yönetiminin dışında bırakılan bir akademisyenin şu kişiler fetöcü denilerek tüm yönetimi ihbar ediyor. Bunun yanında sevmediği akademisyenleri de ihbar ediyor. Sonuç: suçsuz yere tüm akademisyenler apar topar içeri alındı en az 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve halen görevine döndürülmedi.

Şimdi sizin başınıza gelmediği için suçsuz yere vatan haini damgası vurulup hapis yatmak ve görevinizden ihraç edilmenin sıradan bir şeymiş gibi gelebilir. Ufacık ya ufacık empati yapın, kendinizi o insanın yerine koyun. Ne hissedeceksiniz?

Bir başka örnek vereyim. Yine bir başka arkadaşımın akrabası... Karı - koca öğretmen ve 2 çocuğu var. Karı - koca önce cezaevine giriyor, alakalarının olmadığı anlaşılıyor ve serbest bırakılıyor ama görevlerini yapamıyorlar. Çünkü ihraç edildiler! Şimdi Rize'de köylerinde hayvancılık yapmaya çalışıyorlar.

Diğer örnek; benim öz amcaoğlum. Bizler aleviyiz. Bunu neden söyledim? Örnekle alakalı olduğu için... Amcaoğlum devlete ait bir kurumda çok önemli bir konumdaydı. Kendisi devlet adına temizlik maddesi geliştirmiş ve devlet adına tescilleyerek devlete büyük bir meblağ kazandırmıştır. Hatta çoğu evlerde o temizlik maddeleri kullanılmaktadır. Şimdi bu amcaoğlum görevden alındı, oğlu üniversiteden kovuldu. Mesleğinden men edildi. Tek suçu ne biliyor musun? Alevi birinin namaz kılması. Namaz kıldığı için bütün bunlar başına geldi. Fetöyle uzaktan yakından alakası yok. İnanması zor ama öyle!

Son bir örnek vereyim. Bir başka arkadaşımın akrabası, Trabzon'da fetocular tarafından kpss soruları verilerek memur olmuş birinin telefonundan bylock çıktı. Hapse atıldı. Tüm suçları kabul etti ve fetocu olduğunu söyledi. 4 ay sonra serbest bırakıldı ve şuan görevinin başında.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Ne de güzel yazıp çiziyorsunuz. Ama bir gün yılan sizi de sokacak. Bundan emin olabilirsiniz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver