Cevap: Minibüste işitme engelliyi öldüresiye döven 4 üniversiteliye gözaltı
Sabah videoyu izledim, içim acıdı. Agit kardeşimizle sabah saatlerinde yazılı olarak iletişim sağladım, her türlü hukuki desteğin kendisine yapılacağını belirttim talep ettiği takdirde. Üstelik; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan birisi tarafından başlatılıyor olay. Buradan da anlaşıldığı gibi her şey okumak değil, eğitim almak değil. Bir insanın karakterinde ne var ise, onu yaşar ve yaşatır. Üstelik engelli olan özel bir insanı darp edip insanlık dışına çıkabilecek kadar. Olayın başlarında darbedilen genç kardeşimiz işitme engelli olduğunu el işaretleriyle gösteriyor buna rağmen o kadar kişi üzerine çullanıyor. Bir insan da vicdan yoksa, o insandan her şey beklenir bu olaydaki örnek gibi.
Bu kadar da haysiyet yoksunu, vicdan yoksunu olmamalı insan. Bu mu yani delikanlılık? çocuk karşılık bile veremiyor, hayvanlarda bile böylesine bir vahşet yok, insanlarda görmek içler acısı. Olay anında bölgede olup da hiçbir müdahalede bulunmayanlara Agit kardeşimizin annesinin dediği gibi; "O izleyenlerde kendisini adam yerine koymasın." aynen öyle güzel insan, yapanlardan bir farkı kalmamış izleyenlerin.
Nihayetinde tutuklanmışlar, adalet tecelli etmiş. |