Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2018, 17:51   #18
esekherif
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Forumlardaki Türkçe karakter kullanımı

Melodram Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Konuda anlatılmak istenen aslında Türkçe kelimelerin değişime uğratılarak yabancılaştırılması ama içeriğin ilk paragrafında "değişik karakterler" gibi bir ibare kullanılınca otomatikman "geldim yerine qeldim" ya da "h0$ qeldin" yazanlar akla geliyor veya "qeLdiM" tarzı kelimeyi dalgalı kura çevirenler. Aynı noktadayız ama küçük kelime farklılıkları yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş gibi diyerek o kısmı kapatalım.
Gelelim Türkçe kullanımına, ne ciddi bir geliş. Türkçe kullanımına normal yaşantımızda daha çok dikkat ediyoruzdur-öyle ümit ediyorum- özellikle yazı yazmak zorunda kaldığımızda ama sanırım sanal ortamlarda uzun uzun ve doğru yazarsak çok ağır kalacakmış gibi hissedip türlü kısaltmalara, abidik kelimelere yer veriyoruz. Bu biraz ortamın hızına yetişebilmek için sanırım ya da o an modaymış gibi gelen şeye uyum sağlama çabası ki bunu ben de yapmıştım zamanında tabii çok ağır yaşamamıştım bu evreyi ahah. Neyse ki dönüşüm sağlam oldu. Fakat üzücü olan şey hala bu durumdan dönememiş olanlar. Mükemmel bir Türkçe kullanmıyorumdur ama gerçekten şu kelimeleri hala garip garip yazan, bir yorumda bulununca da "ama benim Türkçem kötü" diyenleri anlamıyorum. Sen zaten kelimeyi biliyorsun ve kullanıyorsun, sadece yamultup şekil yapıyorsun sorun bu diye haykırasım geliyor. Hele ki bu yanlış kullanımlar "Makale" içerikli kendin yaz kendin çiz tarzı konularda olunca hepten rahatsız edici. Ne bileyim bu kadar zor olmamalı bence doğru kullanmak. Kelimeyi bilmiyorsan, aç bak TDK nasıl yazmış, elimizin altında internet, bütün bilgiler fiber hızıyla -reklam değildir- önünde ama yok. Yanlış yazacağıma şekilli yazarım, azıcık ingilizce bildiğimi belli ederim, namım yürür.
Ne olur yani güzel güzel yazsak da anlaşsak... Hayret bisheeeyy yhaaaa!

Napi10 ya ?

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan