Olur mu hiç öyle şey, olur mu ? aşk olsun öyle demeyin, dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz.
Bak yine bir gülme tuttu beni.
Bir de şu tipler var onlara bayılıyorum aslında. Bir konu açılıyor örnek vermek gerekirse Osmanlıca dili hakkında diyor ki, işte Osmanlıca dilini yok ettiniz, biz Osmanlı torunuyuz, bir gecede cahil kaldık, öyle oldu, böyle bitti atıp tutuyor.
Atatürk'ün harf devrimi sonucunda latin alfebeye geçmiş olmamıza isyan ediyor.
Sonra böyle konu altına geliyor (kimse üzerine alınmasın) işte güzel Türkçemize sahip çıkalım, konuşurken noktalama işaretleri ve vurgulamalara dikkat edelim.
Abooov, beynin yanar.
Ha şunu de belirtmeden geçemeyeceğim, sakın tartışma konusu haline getirmeyelin.
Benim atam Türk değil de, Osmanlı diye böğüren bir kesim var hani. Senin atan, Osmanlı olamaz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir kere teknik olarak bu mümkün değildir; çünkü Osmanlı diye bir ırk yoktur. Osmanlı bir devlettir.
Benim atam Osmanlı demen, bir Alman'ın, benim atam Habsburglardır demesine benzer. (Bilmiyorsan bakabilirsin ne olduğuna, gerçi wikipedia'da yasaklı o konuya hiç değinmeyeceğim.)
Benim atam Osmanlı demen, bir İran'lının benim atam Pehlevilerdir demesine benzer.
Benim atam Osmanlı demen, bir Rus'un, benim atam Romanovlardır demesine benzer.
Elin gavuru vermiş ağızlarına bir sakız, çiğneyip duruyor bizimkiler.
Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmemelerinden mi kaynaklanıyor, ne sebepten kaynaklanıyorsa artık.
Ha bu arada Atatürk soyadının anlamı "Türklerin Atası" demek değil, "Ataları Türk, Atası Türk olan" demektir.
Türküz biz Türk, Türkçemize sahip çıkalım.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeni hali daha güzel olmuş, ama ( i ) leri de ( ı ) yapmayı unutmuşsun bu defa ?