Sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı ?
Nazım Hikmet ne güzel de söylemiş.
Tabiki değerli şairimizin kendi fikri ve çok mantıklı da..
Amaaa;
Bence, elmanın da beni sevmesi şart..
Niye değer verdiğim, sevdiğim, saydığım insandan aynısını beklemiyeyim ?
Ya da bana değer vermeyen bir insanı niye seveyim ?
Meyveler sevmesin varsın, insanlar bir zahmet kıymet bilsin.
Değer veriyoruz sonuçta ekmek arası döner vermiyoruz ki bir teşekkürle geçiştirip, küçümsesin.
Onun için değerli değil iseniz uğraşmayın eminim değer göreceğiniz, kişiliğinizin ve insanlığınızın kıymetini bilen birileri mutlaka olacaktır.
"Karşılıksız değer, başınızı yere eğer."
Bir insan sizi önemsiyorsa eğer, kırılıp, incinmeniz onun için önem arz etmeli, sizin dikkat ettiğiniz gibi dikkat etmeli, kırmanın basit kelimelerle izahını kabul etmeyin.
O itina etmiyor mu ? Sizde etmeyin. Aynı yerden kırın gitsin en azından sizin hissettiğinizi anlasın.
Bu zaman da kralını hayatınızdan sileceksiniz ki, soytasına ibret olsun.
Değmez yerden değer beklemek, otobüs durağında, tren beklemek gibidir. Şansın bol olsun o zaman.
Kazanmaya çalıştıklarınız için, kayıp edeceklerinizi hep düşünün.
Elinde ki bir kalp, tutmaya çalıştığın kalbin peşindeyken kaçmasın, üzülürsün sonra.
(Aşka bağlamayın sırf kalp dedim diye, eş, dost, arkadaş, kardeş, evlat....)
Hayat kısa, ailenizden başka kimse için kırılıp, incinmeyin, değmez kırıldığınızla kalırsınız.
Herkes ederi kadar bu hayatta, ne eksik, ne fazla verin.
Hak eden değerli insanların da kıymetini hep bilin o kadar azaldılar ki artık, size değer verenleri, değersiz ve renkli kişilikler için harcamayın bir gün bir bakarsınız, yalnız kalmışsınız.
Değer verdiğimiz insanların, değerimizi bilmesini, değer bulmadığımız insanlarla yollarımızın kesişmemesini diliyorum !
Sevgilerle...
__________________ 🌹
Allah'ın bahşettiği en güzel aksesuardır vicdan.
Takın onu yüreğinize. |