18 Aralık 2017, 10:48
|
#3 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Bilgisayar Oyunlarının Beyin Üzerindeki Etkisi Sizce Ne Derecede Olabilir?
| Deep Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
bu denli derin tıbbi bilgiye sahip olamadan da bir yorum yapma düşüncesi içerisine girdim. konu başlığı ve içeriği beni oldukça etkiledi. güzel bir tartışma konusu oluşturulmuş öncelikle seni tebrik ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
bir çok dalda bilgisayar oyunu var. stratejisinden tutun, spor oyunlarına kadar. herkes kendi tutkusuna göre bir alan seçiyor. mutlaka bu oyunlar beyin gelişimi üzerinde etkili olabilir. ek olarak insanların bir şeyleri çözümlemesinde de etkili olabilir.
basit bir strateji oyunu ile iş veyahut herhangi bir durumda işin içinden çıkmak adına yapılacak olan planlarda bile gelişim ve değişime neden olabilir. düşünce yetisini karar verme yetisini herhangi bir duruma göre geliştirebilir. insan beyni sürekli gelişen ve değişen bir yapı. ben en basit bu açıdan baktım.
ancak bu durumu hastalık haline getiren kişiler de var. oyun bağımlılığı, antisosyal durumlar gibi. tabi buda ayrı bir tartışma söz konusu.
|
Öncelikle şunu belirtmek isterim, yazdıklarınızın bir kısmına katılıyorum, ama çoğu kısmına katılmak mümkün değil.
Kısaca siz diyorsunuz ki; Bilgisayar oyunları beyni genişletir.?
Beyni genişletecek, geliştirecek o kadar çok şey var ki.
Bknz: Kitap vbg.
Ayrıca siz, zararlarına hiç girmemişsiniz.
Mesela:
-Ruhsal.
-Fiziksel.
Bunlara bağlı olarak, dikkat dağınıklığı - Suça teşvik - Dengesizlik - Öğrenme ve algı bozukluğu daha bir sürü şey yazabilirim.
Günün üç- beş saati oyunlarda geçiren bir kişi hiçte sağlıklı birisi olamıyor maalesef.
Ki, antisosyallikten bahsetmiyorum.
Bana göre, beynin dengesi bozuluyor.
Bu denge bozulduğun da, aileye ve çevreye nasıl bir insan olabilir sizce.?
__________________ 'Türkçe konuşmayan bir insan, Türk milli kültür, toplum ve uygarlığına bağlılığını iddia ederse, buna inanmak doğru olmaz.''
-Mustafa Kemal Atatürk. |
| |