Cevap: Aşkın Bir BağımIıIık OIduğunu UnutmayaIım...
Lakin bir parantez açayım kıskanmamak paylaşmak değildir. Kıskanmıyorum diyen insanda kıskanır ama bu duygu o kadar az ve özdür ki kıskanmıyorum diyerek kendini ifade eder. Çünkü günümüzde kıskanclık örneklerinin çoğu hep kötü. O sebeple hastalık derecesinde kıskanclık yaşamayan anlık bir kıskanma duygusuna girip sonra bu duyguyu bastırabilen insanlar kıskanmıyorum der. Kaldı ki başkasına bakan başkasıyla kendini paylaşmasını isteyen kişiyi kıskansan ne kıskanmasan ne?
Aşka gelecek olursak kesinlikle bağımlılık değildir. Bağımlılık dediğiniz şey gözünüzün ondan başka hiç bir şeyi kendinizi dahi görmeden ölümüne üstüne gitmektir. Ondan koparacak herşeyi herkesi öldürmeyi düşünmek gerekirse eğleme dökmektir. Aşk dediğiniz duygu ise size yaşadığınızı hissettirir kalbinizin özgür bir kuş olduğunu.. ayrılık gelir çatarsa da ağlar sızlar ama kabullenirsiniz. Bağımlılıkta kimse kabullenmez. Zira dediğiniz gibi bağımlılık olmuş olsaydı bugün kimseye eski sevgili denmiyor rahmetli deniyor olurdu. [emoji6]
(Bu bir eleştri değil fikir beyanıdır.) |