Cevap: İçini dök!
Bugün işte moladayken bi arkadaşımla sohbet ediyordum.Annemin geleceğini söyledim çok özledim falan filan.Annemin resmini görmek istedi,gösterdim.Çok güzelmiş,aslında bütün anneler çok güzel benim annem de öyle dedi.Gülümsedi tabi ben de öyle.Sonra sordu neler yapar,nasıl bir insan diye.Annem ya anlatıyorum öve öve.Kendi de başladı anlatmaya.Anlattı anlattı.Ben de dikkatle dinliyorum.Aslında biliyor musun Merve şimdi idrak ediyorum,sanırım yokluğuna alıştırmak istedi beni dedi.Durdum bi idrak edemedim dediğini.Devam etti.5 sene önce ben bi çorba bile yapamazdım,annem beni ablamın yanına Bodrum'a 4 ay gönderdi,orda çalıştım,bayramı bile annemsiz geçirdim ilk defa.Şimdi tüm yemekleri yapıyorum ama o bayram annemsiz geçirdiğim tek bayram değilmiş dedi.Sonra bi yutkundu,ben 19 yaşındayım ve 4.5 yıldır annesi yaşamayı öğrendim.Tek unutulmayan ne oluyor biliyor musun? Anne kokusu.Annenin kokusunu geldiğinde ciğerlerine kadar çek dedi.Unutma dedi.Hala idrak edemiyorum iş temposu yorgunluk falan.Zaten 5 gun full çalıştım,salak gibi olmuşum.Dedi ki;Annem vefat edeli 4.5 yıl oldu,babam 75 yaşında ve ben 14 yaşından beri kendi kendime geçinmeye çalışıyorum.Terzi,lokanta,okul kantini,cafeler falan hepsinde çalıştım.Ne anne tarafından, ne baba tarafından kimse ile görüşmüyorum.Babam yeniden evlendi,yanına istemez,ayda yılda 1 arar o da bişeye ihtiyacın var mı der yok derim bende.
Allahıııııımmmmmmmmm utandım,yerin dibine geçtim.Ben nasıl yediğim önümde yemediğim arkamdayken yaşadığım hayattan memnun olmam ya?Ben nasıl dediğim bir kerede alınmıyor diye anneme babama küserim tavır yaparım? Ben bu hayatta böyle hayatlar varken nasıl şımarıklık yaparım???? Hadi yaaa bunları yapmak benim hakkım mı şimdi ? Bi kız düşünün ya.19 yaşında ve hayatta tek başına.Ne anne, ne baba,ne abi,ne de abla.Hiç birinin maddi desteği bırak manevi desteği yok!!!
Geçtim işime,kızın yüzüne işten çıkana kadar bakamadım.İçim acıdı ya.O içim öyle bi acıdı ki resmen o anlatırken arada bir durup yutkunurken,ben sonrasında yutkunamadım boğazım düğümlendi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |