Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2017, 03:41   #9151
Scarlett
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İçini dök!

Bugun hastahanenin cafeteryasinda surekli karsilastigim Janti katalan bey ile yine karsilastim.
(ki rutin sabah dinamigimiz buydu paskalyadan once)

Bana Twitter da rastlamis oldugu bir yorumu sordu.
Sanirim ispanyolun biri "Ataturk 79 yil once oldu ama Turkler bugun gomduler" yazmis.

-Gercekten boyle bir oylamanin sonucu bu mu cikti? dedi.
(butun dunyanin gozu uzerimizde goruyorsunuz iste cekemiyolar super guc olma yolunda kosar adimlarla ilerleyisimizi)

Hic istifimi bozmadan gulumsedim
- "evet biz de munhasir medeniyetler seviyesine ulasmak icin cabaliyoruz, tamam sizden bir elli altmis yil geriden geliyoruz kabul ama Ispanyolun Franco'sundan Alman'in Hitler'inden Italya'nin Mussolini'sinden neyi eksik bizim Tayyib'cigimizin. Fazlasi bile var.
bunca yildir Agzimiza bir parmak "parlementer sistem" caldilar ama yeter artik "totaliter rejim"in aci recetesinden ister deli gonlumuz. Zaten "acili arabesk" gibi bir gen aktarimi soz konusudur toplumumuzda. Demeye getirmek gafletinde bulundum.

-Ciddi degilsin degil mi? hakikaten size bicilen ortadogu diktatoru rolunu kabul mu ettiniz yani orneklerini gordugunuz halde?

(Iste bendeki demografik gen aktarimi da "Turkce" allahin katalanina ne demeye ironi yapiyorsam .
Nasil tahayyul edebilsin mustehzi mesrebimi)

-Elbette ciddi degilim. Hem ne munasebet kim rol bicmis bize? Ayrica kim kabul etmis?
bakin bir ulkenin normalde siyasi, ekonomisi, altyapisi, ne bilim hedefleri beklentileri bellidir.
O ulkenin ne yapip ne yapmayacagini kestirebilirsiniz dolayisi ile ona bir rol bictiginizde planlama iyiyse sorun cikmaz

Ama Turkiye icin bu soz konusu bile degildir. Her an hersey olabilir asla bir standarda sahip degildir.

Bir yil tek yol Ab der oteki yil kiyin kiyin shanghai besline yanasir
Bir yil kopenhag kriterlerine uyar ertesi yil derin devletcidir
Bir yil kardesim esad der ertesi yil katil esed olur
Bir yil mavi marmara der ertesi yil bana mi sordun der
Bir yil avrupaliyiz ertesi yil ortadogulu

Bu sartlari goze alip hangi cilgin bize rol bicebilirmis sasarim dogrusu.

-Cogunluk senin gibi dusunmuyor sanirim

- Hemen enseyi karartma!

- Ne!

Iste bu cumleyi anlayamadiginiz icin asla Turk insanini ve Turkiye 'yi tasavvur edemeyeceksiniz sayin entelijansiya katalan kardesim.

Her an "tas dusebiluu ayi cikabiluu. Burasi Turkiye! yok oyle.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver