Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2017, 18:11   #17
juju
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: CHP'den 'mühürsüz zarf' tepkisi: YSK eliyle sahteciliğe izin

Ooo gene bir tartışma. Evet diyen arkadaşlarımızın birçoğu bunun bir maç olmadığını, halkın takdiri olduğunu beyan edip ardından ''o zaman siz de cehapeyi getirin iktidara'' minvalinde sözler sarfetmiş. Şaşılası. Yapılan referandum sadece anayasa değişikliğini içeriyordu. Yapılması gereken maddeleri okuduktan sonra benim için doğrudur ya da yanlıştır demektir olmalıydı. Ancak ne yazık ki her zaman gerçekleşen söylemlerle reiseee reislik yetmez başkan yaptıracağız oldu.( Bu arada reis kadar beğenmediğim bir lakap mı denir ne denirse ondan olamaz. Diktatörlüğü çağrıştırmaktadır. ) Eşit şartlar altında, eşit tanınan imkanlarla yapılamayan bir referandum zaten hukuki değildir. ''Bazı'' (acaba hangisiii?) partiler daha fazla maddi imkana sahipti. Bunun yanı sıra ''hayır broşürü dağıtamazsınız kardeşim'' diye polis müdahalesi yapılırken, karşı caddede evet broşürleri havalarda uçuşuyordu. Hangi hukuktan, doğru karardan, milli iradeden bahsediyorsunuz. Başından beri yoktu ki sonuçları iradeyi yansıtsın. Herkes bahsetmiş, şaibelerden, mühürlü oylardan vs. Tekrar tekrar yazmanın bir manası yok. Evet diyen arkadaşlar da buna çıkıp hiçbir açıklama getirememişler. Getirebileceklerini bile zannetmiyorum ki dün ysk bile açıklayamadı. Hukuka uygun bir referandum değildi. Şaşırdık mı? Asla. İşimize gelmedi değiştirelim. Şaşırmayın. ''Hayırcıların karıları ve kızları evetçilere helaldir'', ''evet ak, hayır kahverengi siz ne anlama geldiğini biliyorsunuz'' gibi seviyenin görülemediği sözler sarfeden insanlar, aşkımsu melömün de değindiği gibi dün hayırcılara terörist diyenler neyden çekindiler ki bugün evetçiler de hayırcılar da birdir gibi bir dönüşüm yaşadılar anlayamadım. Eğer gerçekten hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleşen bir referandum olsaydı ve evet çıksaydı seve seve saygı duyardık. Bundan sonra neler olacağını hep beraber göreceğiz. Terör bitecek, ekonomi büyümeye devam edecek, kalkınma hızı ışık hızına ulaşacak mı? Ya da bundan bir süre sonra durumlar değişicince- aynı Kenan Evren'i zamanında yere göğe koyamayanlar bugün nasıl verip veriştiriyorsa- bugünün şakşakçıları da ama biz kandırıldık dediklerini görecek miyiz? Evet diyen arkadaşlarımızın tek adam sevdası devam edebilir. Bizim ya da en azından benim için tek adam var, o da eminim ki yukarıdan bizlere acıyan ve utanan gözlerle bakıyordur.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet