Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2017, 16:45   #2
Ocean
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Buhari Ve Müslim Çökerse İslam Çöker Diyen Zihniyete....

Günümüz Türkiye'sinde sorsan herkes müslüman, herkes İslam dinine mensup, ama iş okumaya, öğrenmeye gelince kimsede zırnık bilgi yok. Yolda 10 kişiyi çevirsem 9'u kuranı hiç okumamıştır, nitekim bende okuyana kadar öyleydim zaten. Kuranın ayetleri bile bir biri ile pek çok miktarda çelişmektedir. Kaldı ki, Allah kelimesi bile arapların binlerce yıl taptığı putun ismi el-ilah kelimesinden gelmektedir.

Bir kaç örnek vermek gerekirse, ilk müslüman kimdir ?

Enam-163. O’nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim.”
Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir

Araf-143. “Sen sübhansın”, “tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim,” dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa‘nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir.

Her iki ayeti de hükümsüz kılan ayet:

Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.

İbrahim, Muhammed’den de, Musa’dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Adem, İdris, Nuh gibi İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.

Ganimetler kimin?

Enfal-1. Sana, ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: Ganimetler Allah’ın ve Peygamberindir. İnanıyorsanız Allah’tan sakının, aranızdaki münasebetleri düzeltin, Allah’a ve Peygamberine itaat edin.

Ama Araplar savaş ganimetinin tadını almışlardır bir kere. Özellikle Bedeviler ganimet olmadan savaşmaya yanaşmazlar. İslam peygamberini bu konuda sıkıştırırlar ve sonuca da ulaşırlar:

Enfal-41. Eğer Allah’a ve hakkı batıldan ayıran o günde, iki topluluğun karşılaştığı günde kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız, bilin ki, ele geçirdiğiniz ganimetin beşte biri Allah’ın, Peygamber’in ve yakınlarının, yetimlerin, düşkünlerin ve yolcularındır (savaşanların). Allah her şeye Kadir’dir.

Peki Müslüman olmayıp, tek tanrıya ve ölümden sonra yaşama inananların durumu ne olacak dersiniz?

Bakara-62. Şüphe yok ki, iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabîler, bunlardan her kim Allah’a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rableri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

Bu ayete bakarak başka dinden olsa bile iyi insanların cennete gideceğini düşündüyseniz yanılıyorsunuz:

Ali İmran-85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa bilsin ki; (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.

şimdi yazmaya kalksam çelişkiler bitmez de gerek yok, kısacası kuranı hiç okumamış insanlarla dini konularda oturup konuşmak bile doğru değil.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver