|
IRC-Dancer Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Bu sistem acıkken veya saldırı anında ac kapa da olsa , tr ıpınede soruyor , modem yada mobil her bağlandığında soruyorsa , %100 değildir. Her girene sordurmuş oluyorsun.
Güvenlik , burda her girene sorgulatmak değil , proxy ıple normal ipi ayıra bilmektedir.
yani bır nevi statusde bekletip , kod sorgusundan sonra sajoinletiyor sistem.
Turkıye ıpıylede gırdım , mobilde girdim , proxylede girdim.
Hepsine sorgu yaptı. Bunun güvenlikle alakası yok, duvar örgüsü sadece.
Benim baktığım mekanlar 4 bin kusur user basıyor. her girene sorgulatırsak işimiz var.
ama yinede emeğine sağlık , ufak caplı mekanlar için ideal bi sistem..
başarılar. |
IRC-Dancer öncelikle yorumun için teşekkür ederim..
1.si sistemde muaf ip muaf port olayı mevcuttur. sadece tr iplerine giriş verilebilir. saldırı anında eger bunu kastediyosan.
ayrıca her girene sorulsa bile kullanıcının bu kodu girmesinde pek zorlanacagını sanmıyorum. en azından saldırı anında devreye girdigini düşünürsek. farzetki 7/24 acık ta kalsa. userler acısından pek can sıkıcı olacagını sanmıyorum. applete nick şifre girmeden önce ufak bi 4 haneli bi kod girmek kimseyi sıkmaz.
ayrıca sen diyorsun ki. proxyler i ayırt etmiyor zaten proxy işini geç artık lamerler kendini aşmış ufak bi frame kodu ile anlık 1000-2000 girişli bi sitesi olan birisi kanallarınızı isterse 7/24 +R modunda bekletebilir en basidinden.
yani giren kişinin proxy yurt dışı tr olması farketmiyor artık. ama bu yöntemle hepsinin önüne geçmiş oluyorsunuz. portlarda şifre v.s hiçbişey yok.portlar acık. evet sistem dedigin gibi bi duvar görevi görüyor. zaten önemli olanda bu degilmi. adı üstünde botları engellemek için birer duvar...