Tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[h=1]MALZEMELER[/h] [h=1]HAMURU İCİN GEREKENLER[/h] 3 bardak su
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker
Sıkma torbası
[h=1]ŞERBETİ İCİN GEREKENLER[/h] 4,5 su bardağı şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
[h=1]Tulumba Tatlısı Tarifi[/h] Şerbet icin şeker ve suyu tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek uzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını celik tencereye alın, su kaynamadan once tereyağının iyice erimesi icin karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın. Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin. Sonra nişasta ve irmiği ekleyip puruzsuz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve kucuk kucuk sıkıp yağın icine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan cıkarıp soğuyan şerbete daldırıp cıkarın.
Afiyet olsun.
Gelenksel Turk tatlısı tulumbayı kendiniz yapmayı denemek ister misiniz? |