Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2016, 14:49   #1
Çevrimdışı
Dream
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chrome reklam engellemeyecek!




Popülerliği gün geçtikçe artan Opera'nın aksine Google, Chrome için yerleşik bir reklam engelleyici ile ilgil bir çalışmanın olmadığını ve olmayacağını açıkladı!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Geçtiğimiz günlerde 2 milyar indirilmeyi geçen Google Chrome, tarayıcı dünyasının şüphesiz en popüler tarayıcısı.
Google'ın büyük projelerinden birisi olan Google Chrome, son dönemlerde aşırı RAM tüketimi, yerleşik VPN veya reklam engelleme gibi özelliklerinin bulunmamasından dolayı tepki çekiyordu.
Google, bu tepkilere kayıtsız kalmayarak kısmen de olsa bir açıklama yaptı. Google'ın yaptığı açıklamaya göre Google Chrome'da hiçbir zaman yerleşik bir reklam engelleyici hizmeti olmayacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son dönemlere yükselişe geçen Opera gibi yerleşik reklam engelleyicisine sahip olan tarayıcılar kullanıcıların ekstra eklentiler ile vakit kaybetmemesini sağlıyor ve daha az sistem kaynağı tüketiyor.

Aslında, Google'ın böyle bir karar almasının sebebi oldukça basit. Google'ın büyük gelir kaynaklarından birisi olan AdSense, reklam göstermek üzerine kurulu bir proje. Eğer Chrome'da yerleşik bir reklam engelleyicisi olursa, AdSense geliri düşeceği için Google böyle bir karar aldı.


Kaynak: Shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan