Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2016, 21:26   #11
Julide
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Avrupa'lının, Türklere bakış açısı.

Milliyetci bir karsi cikis " zaten onlar bizi sevmez" mesele burada basliyor sen adamlarin cografyasinda yasa ama kulturlerine entegre olma, kendi bedevi kulturunu dayat... sonra "zaten bizi sevmezler" Avrupa'nin bir kac bolgesinde tatiller disinda bulunmadim bilmiyorum ama uzun bir sure amerika da, suanda da yani basinda yasiyorum... ne amerika' da ki "newyork"un ghetto'larindan bahsediyorum ... ne de burada bana irkimla alakali hic birsey soylenmedi... Irkcilik insanlarin toplumsal kodlarinda yoktur, bireyseldir... dunyanin neresine giderseniz gidin karsilasabilceginiz bir durumdur... ve bunu "avrupa"li "amerika"li vesair olarak kategorize ederek irkcilik etmis olursunuz bir baglamda... galiba yurt disinda "aile ile yasamak" ile "tek basina yasamak" arasinda fark var... hatta "ogrenci olarak yasamak" bile farkli... sorunun temeli aile bence... Cunku aileleler sanirim korktuklari icin mi? diyeyim bilmiyorum, cocuklarina dayattiklari kendi degerleri, ideolojileri ve gelenekleri ile entegre olamayan bir jeneresyon yaratmislar... burada "Turkiye'yi ucuncu dunya ulkesi zanneden var" denmis orasi yanilmiyorsam Avusturalya... orada hic bulunmadim ama ben Amerikan halki hakkinda bir iki laf soylemek isterim... Bu insanlar, her nasil oluyorsa, dunyadan izole yasamayi basarabiliyorlar. 11 Eylul olayindan once ornegin, halkin %90 i afganistanin nerede oldugunu dahi bilmezken, bu oran 11 eylulden sonra en fazla %75-80 lere dusmus durumda. birakin Turkiye'nin ucuncu dunya ulkesi oldugunu dusunmeyi halkin komik bir bicimde buyuk cogunlugu hala vietnamda amerikanin bir basarisizlik yasadiginin farkinda degiller. Boyle bir sistemde yetisip vietnama gitmis, savasmis pek cok kisinin de savas travmasini cok agir yasamasinin nedeni, o gune kadar inandiklari sosyal gercekligin de cokmesinin sonucudur kanimca. Yani sadece bir savas travmasi yasamamis, tumden bir sistem inanci cokusu yasamislar. Bu halki elestirmeli mi, yoksa oturup onlar icin uzulmeli mi bilmiyorum. Ama bir anlamda ozurluler, yani tahayyulleri almiyor birseyleri. Devlet sistemini halkin kayitsiz sartsiz guveni uzerine kurmus. Guven sarsilirsa, tum kumdan kaleler yikilabilir, ve bunun gerceklesmemesi icin her turlu feda mubahtir mantigi var. Buna ragmen bir aksilik olursa diye de, halk soylenen herseye inanmaya kodlanmis durumda. Soru sormamalari ya da hirlamamalari icin yeteri derecede beslenen bir suru yasam organizmasi... Bu insanlar icin gercekten uzuntu duyuyorum ben.

benim deginmek istedigim nokta, amerikan propagandasi yapmak filan degil, tam tersi duruma humanist yaklasmak. basligi acan arkadasin , "Avrupa`linin, Turklere bakis acisi" mantigi zaten bu noktada onu elestirdigi duruma sokuyor... dogrusu bana gore "gocmen" olmaliydi "Turk" degil...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver