Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2016, 04:03   #237
Julide
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hangi Filmi Tavsiye Edersin

Gecen hafta pazar gunu yine, takeshi kitano`nun dolls`unu seyrettim televizyonda denk gelip... acayip begendim... bak kizdim kendime simdi "cok begendim" deyince,sanki "tamam kardesim ben begendiysem iyidir, seyredin" gibi oldu yahu nerden bilsin ahali begeninin neye dayandigini... bulama sen anlatacak kelime sonra da "cok begendim, cok guzeldi," de.... bu elestiriler kendimedir, kimse ustune alinmasin kulagimi cekiyorum ki yapmayim bir daha... filmin ana temasi, "mutlu ask yoktur" az diyalog ve bol gorsellik kullanan film, birbiri icine gecmis hikayelerden olusuyor... saplanti, sucluluk duygusu, umutsuzluk....film japonlara ozgu "bunraku" kukla gosterisiyle basliyor... mevsim gecisleri, renkler, cok cok nasil desem sanatsal (: filmin basini seyretmezseniz finalindeki sahne havada kalir... karamsar filmin, karamsar muzikleri de "Joe Hisaishi" ye aitmis...neyse en azından "cok begendim" den iyi gibi duruyor...

Gandhi - oyle bir filmki , bittiginde film hakkinda degilde gandhi hakkinda konusmak, tartismak ihtiyaci hissediyorsunuz... Filmin en buyuk avantaji Gandhi rolundeki Ben Kingsley'in Mahatma'ya ikiz kardesi kadar benzemesi. Birde gercekte Hindistan'daki ingiliz yetkililer filmdeki kadar caresiz davranmamislar tam tersine Gandhi'ye filmdekinin uc kati fazla eziyet cektirmislerdir... Tabi eninde sonunda o kutsal topraklardan defolup gitmislerdir o ayri mevzu...

Ben Hero'yu 2003'te tamamen tesadufi olarak, divx formatinda seyretmis idim... O zamanlar adi Hero degildi... Aylarca "'Ying Xiong' diye bir film var, bulalim, seyredelim, mukemmel bi film" diye milletin basini sisirmistim...Neyse, sonra Tarantino ise el koymustu da, Hero'ya kavusmustuk. hero (ying xiong) ile oldboy ...
oldboy... o da gercekten hos bir film ama bu iki film (ozellikle oldboy) acayip abartildi... yok sinemanin sonuymus filan... oldboy, cannes'da buyuk juri odulunu almisti... . juride tarantino varmıs ve tarantino en iyi film odulu icin epey israr etse de olmamis...hero'yu da tarantino presents olarak piyasaya surmuslerdi , filmin tarantino ile hiç alakası yok, miramax daha cok is yapsin diye amerika'da boyle lanse etmisti... Miramaxa getirmisler once filmi "cok uzun , yarım saat kisaltin" demisler. Yonetmeni kabul etmeyip Cin'e donmus sonra Tarantino izlemis filmi ve begenmiş o goturmus Miramaxa... ilk olayi anlatmislar , Tarantino da kabul etmemis boyle yayinlayin demis...Film sirketi de "Ouentin Tarantino sunar "sloganiyla yayinlarsak olur demis...Tarantino olur dedigi icin ben de izlemistim... izlemeyen varsa izlesin... cunku Tarantino'ya butun berbat filmlerine ragmen (ben) gozu kapali inanirim "Reservoir Dogs" yuzunden...

film tavsiye ederkene niye kendimi "kina gecesinde gelini aglatmaya calisan zihniyet" gibi hissediyorum acaba... aman neyse ne...
Ne diyordu hakiki tosun pasa?
Sevgili nisanlim...
Yesil vadi artik bizim ask bahcemiz olacak, cocuklarimiz da bu bahcenin cicekleri...
Bu repligin ardindan yalanci tosun saban pasa planlar kuruyordu... "aslinda yesil vadiyi ele gecirebiliriz" Nasil olacak... "once hakiki tosun pasayi kacircaz, sonra ben yine tosun olucam... tamam tamam sustum... ama bence tosun pasayi kacirmaliyiz...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver